Taikan kasvattaja järjesti pentutreffit ja taipparikoulutusta Kuusamossa viikonloppuna. Treffit oli ajoitettu tarkoituksella Kuusamon näyttelyn kanssa peräkkäisille päiville. Vaikka kotona on jo kovinkin kesäistä ja lumetonta, piti taipparijälkeä ajella välillä 40cm luminietosten seassa vihreitä mättäitä bongaillen. Siellä kesä oli hieman jäljessä... ;) Jäljet saatiin kuitenkin tehtyä, eikä alkuhämmennyksen jälkeen Taikalle ollut mitään epäselvää, mitä siellä oltiin tekemässä :) Hyvältä näytti lyhyt jälkityöskentely, kunhan vain mejääkin vedettäisiin yhtä hyvin ja jälkiuskollisesti, olisi perheessä uusi jälkikoira kasvamassa. Manttelia tässä talossa ei pääse perimään, kun Helmikään ei yhtä hylsyä enempää mejää ole vielä kisannut. Ajan ja treenin puute, voin myöntää :) Saiskohan ensi kesälle jo kaksi mejäkoiraa... :)  Treffeillä myös kaunistauduttiin, kokeiltiin ampumista, treffattiin sisaruksia ja noudettiin riistapukkia.

Taika ei ole aikaisemmin ollut yötä poissa kotoa, joten vieraassa paikassa majoittuminen oli myös uutta. Reissaaminen meni kuin vanhalta konkarilta konsanaan. Yöt vietettiin aamuisten vahinkopissojen pelossa kevythäkissä meidän makuuhuoneen ovella, metrin päässä sängystä ja näköetäisyydellä, ettei ikävä iskisi ja uni maistuisi. Näyttelyalueella jatkettiin nyt jo tutuksi tulleessa kevythäkissä hengailua, joka muuten viettää aina aikansa pihalla katoksessa tai eteisessä. Näytteleminen meni juoksun ja tuomarin tarkastelun osalta ihan hyvin, mutta seisomisessa olisi vielä toivomisen varaa. Tämä taas ei ole koiran syytä ollenkaan :) Näyttelykehässä tuulisella säällä lepattanut teltanreuna aiheutti yhden jos toisenkin sivuaskeleen toiseen suuntaan, mutta ilmeisesti tuomari sai arvostelunsa tehtyä, sillä paperiin oli kirjoitettu seuraavaa;

"Kaunis pään muoto, hieman pyöreät silmät. Hyvä kaula, sopivasti kulmautunut edestä ja niukasti takaa (huono esittäminen...). Ikään sopiva runko (8kk). Hieman luisu lantio. Kevyet liikkeet ja hyvä turkki. "

Paperissa on rasti Pentuluokan sarakkeessa 2:sen kohdalla, joten toiseksi tultiin pienelle Manta-siskolle häviten :) Manta oli myös rotunsa kaunein pentu, veli Jätkä vsp ja siinäpä me sitten oltiinkin :) Kaksi sisaruksista oli sairastuvalla, joten osaanotto jäi toivottua pienemmäksi. Nilkka meni kehää juostessa, joten ensi viikonlopun näyttelyyn on sitten varauduttu tukiteipillä.

Eilen urakoitiin sitten kahdet treenit läpi. Ensin oli agilityn peruskurssi, jossa kokeiltiin esteitä ja putkea. Täytyy sanoa, että kurssien välillä on hyvin suuria eroja. Tämä on nyt toinen agilityn peruskurssi, mutta heti ensimmäisellä kerralla jatkettiin käytännössä siitä mihin ekalla pentuliitokurssilla jäätiin. Putkea vedettiin koirakoitten tason mukaisesti. Taika veti suoraa putkea parin metrin lähetysetäisyydeltä ilman ongelmia. Hypytkin menivät kolmoisyhdistelmää lukuunottamatta ihan hyvin. Targetin käyttö oli jo tuttua, joten namilautaselle hakeuduttiin hyvin ahneesti :) On se vaan niin Neiti Saukkonen liitäessään :)

Agitreenien jälkeen oli parin tunnin lepotauko, minkä jälkeen ajeltiin taas Haukiputaalle Actiivisiin tokotreeneihin. Taika oppi peruuttamaan, koskemaan kosketusalustaan, lisää paikallaoloa, luoksepäästävyyttä, korokkeen kiertämistä kahdella tassulla sen päälle nojaten ja tokohypyn alkeita. En uskalla edes ajatella mihin kaikkeen siitä olisi, jos vain jaksaisi treenata säännöllisesti ja tavoitteellisesti, niin nopeasti se hoksaa joitain juttuja ja oppii uutta! Nyt treenataan silloin kun ehtii, muistaa ja jaksetaan, kun menoja ja muutosta on elämässä kahden koiran, useamman eri harrastuslajin ja melkeen loppuun saadun muuton verran.

--- Kuvia myöhemmin ---