Koirilla on ollut vähemmän mukavaa pihalla, kun kovin kauaa ei paikallaan ole voinut pakkasen takia olla. Molemmat ovat käyttäneet takkejaan, ja kun useamman päivän lyhyet lenkit alkoivat rassata hermoja, käytiin tänään vapaalla lenkillä merenrannassa ja takaisin. Tuuli oli nollassa, joten merta kohden uskalsi pakkasesta huolimatta kävellä. Taika on spurttaillut kotipihassa joka päivä useampaan otteeseen ihan oma-alotteisesti, joten kokonaan ilman liikuntaa ei ole tarvinnut olla ;) Molemmat koirat ovat nostelleet tassuja vähänkään pidempien pihaleikkien aikaan, joten näköjään tassutkin pysyvät kipurajaa lämpimämpänä kun pysytään liikkeessä.

Helmi sai vihdoin tortutun nahkaremminsä tilalle uuden yksilön. Remmi oli hyvä ja halpa, mutta silti samanlainen kuin entinen. Ero oli vain ostopaikalla... Taika sai myös uusia treenileluja, joita tosin päästään testaamaan vasta ensi viikolla, kun ohjaaja oli sairastunut ja eilisen pentutokotreenit oli peruttu. Lisäksi toisesta kaupasta löytyi halpis heijastinpanta, joka on juuri sopivan kevyt kaulassa pidettäväksi vaikka vapaana juostessa, jotta heijastin silti kulkisi mukana.

Taikan oli tarkoitus säästellä karvojaan sunnuntain kasvattajatreffejä varten, mutta kaulakarvojen muodostaessa jo solmuja, piti sakset ottaa avuksi. SIinä samalla jyrsittiin myös korvakarvoja lyhyemmäksi ja ilmettä muutenkin siistimmäksi. Jääpähän jotain kynittävää trimmauskoulutukseenkin :)  Helmi menee rokotuksille huomenna, joten taitaa mustuainenkin saada hieman hienosäätöä turkkiinsa...

Tänään käydään sitten tsekkaamassa huhtikuun alusta oman piha virkaa toimittavat maaneliöt, kun vierailu uuteen kotiin saatiin vihdoin sovittua. Meistä tulee pöndeläisiä, tosin motaria pitkin keskusta on edelleen inhimillisen 20min päässä :)  Lenkkeilymaastot eivät ainakaan huonone nykyisistä. Muutto/remonttirumba sattuu juuri maalis-huhtikuun vaihteeseen, joten Vaasan näyttely huhtikuun puolessa välissä saattaa jäädä välistä :/ Tärkeintä koirien kannalta on kuitenkin suihkun saaminen samaan kerrokseen ulko-oven kanssa ja mahdollisimman lähelle sitä :) Taikalla kun roiskuu rapatessa, eikä Helmikään malta aina jättää ilmaisia mutakylpyjä välistä, varsinkaan keväisin :) 

Tarvikehankintapuolella ajankohtaisia ovat nahkapannat, itse suunnitellut tottakai ;) Tilaus on melkeen lähtenyt jo monta kertaa, mutta valmiitakin pantamalleja on Helmi-pannalla niin monta ihanaa, ettei päätöstä yhden tai kahden pannan verran ole saanut vielä lopullisesti tehtyä. Pantavalmistajan nimikin on vielä mitä mainioin! :) Helmi haluaa pannan omalla "nimellä" :)  Paperille on luonnosteltu myös nahkaista noutaja/treenihihnaa Taikalle rakenteellisella stopparilla, mutta MINIsteri taitaa pärjätä vielä vähän aikaa tavallisella hihnalla. Keväällä alkavat lajitreenit ovat kuitenkin helpompia noutajahihnan kanssa.