Länsi-Pohjan noutajakoirayhdistys järjesti kaksipäiväisen Naisten haun tänä vuonna. Äippä sai paikan sunnuntain iltapäiväryhmästä, toiseksi viimeisenä. Ennen koetta koiruuden kanssa nomeiltiin, tokoiltiin ja hengattiin autossa. Koira käyttäytyi ihan hyvin, mitään ulinaa, damien pudottelua tms huonoa käytöstä ei ollut. Sitten alkoi koe...

Kaikkien huumorin ystävien olisi kannattanut olla paikalla. Pääsylippujakin olisi voinut myydä. Äippä ehti luopua toivosta, kirota koiran ja itsensä monta kertaa suohon, sekä miettiä hyvin painokelvottomia ajatuksia monta monituista kertaa. Tuomari oli onneksi ystävällinen ja ilmeisesti huumorimiehiä, sillä Karvavauva palkittiin ALO3 -tuloksella. Tuomari oli onneksi diplomaattinen, ja muotoili arvostelulausekkeet hyvinkin kiltisti;

Haku: Alussa keskittymisvaikeuksia ja koiraa oli vaikea saada oikealle alueelle. Loppua kohden haku tehostuu ja riistaa löytyy riittävästi. (Muistaakseni 4 tai 5)

Ohjattavuus: Työläs mutta lopulta onnistuu.

Paikallistamiskyky: Noutaa viimeksi heitetyn, mutta unohtaa ensimmäisen. (Tuomari arveli koiran myös pelänneen/arastelleen ampujaa toisen linnun tippumispaikalla)

Riistan käsittely: Hyvät nouto-otteet, mutta pudottaa muutamia riistoja luovutuksessa. (Suorittaa myös tulostuksen kesken lokin palautuksen...again...)

Jäljestämiskyky: -

Muut ominaisuudet: Koira ei keskity kunnolla tehtäviinsä ja myös sen hallittavuus saisi olla parempaa, sillä kuitenkin riittää työskentelymotivaatiota kokeen loppuun, ja selvittää tehtäviä riittävästi. Epäonnistuminen paikallistamistehtävässä ja muut pienemmät virheet vaikuttavat palkintosijaan.

Joo, ei kovinkaan kaunista luettavaa, mutta onpahan mitä parantaa ensi kesään mennessä ;)