Tänään tämän talouden kaikki naiset ovat kyllä ylittäneet itsensä. Minä ilmestymällä treeneihin 9.30, tai maksimissaan akateemisen vartin myhöhässä ;) Aika monet treenit on meillä jätetty sunnuntai-aamuna välistä ;)

Autoon pakattiin molemmat koirat ja tietenkin Taikan häkki. Taika matkusti ekaa kertaa takakontissa. Joko tästä häkin paikan muutoksesta tai jostain tuntemattomasta syystä penneli vinkui koko automatkan (palttiarallaa 35min) treenipaikalle. Siellä meitä odottelikin jo kolmen flatin sukukokous, jota Helmi pääsi täydentämään :) Taikan mielestä neljä flättiä samaan aikaan oli liian pelottavaa (mikä näistä on mun?!?!!), joten auton alle varalta ryömiminen tuntui parhaalta ratkaisulta ;)

Koko jengi teki reilun 1km kävelylenkin, jonka aikana hullut flatit kävivät rantavedessä uimassakin. Taika onneksi pysyi fiksuna rannalla. Helmin Nemo-veli(puoli, 7kk?) oli nuoreksi urokseksi yllättävän kiinnostunut Taikasta, joten Nemon poistumista Taikan luota joutui välillä hieman kiltisti vauhdittamaan. Minttu-sisko (myös n. 7kk) oli hienosti Taikan kanssa, eikä Helmin Viivi-äidilläkään ollut mitään pientä ja ääntelevää perävaunua vastaan :) Taika juoksenteli jaloissa ja yritti kovasti päättää, uskaltaako hurjaa flattinelikkoa lähestyä, vai tyydytäänkö matkaa tekemään ihmisten jaloissa pyörien :) Hienosti jaksettiin loppuun asti, vaikka loppusuoralla Taikasta olikin kiva piipahtaa minun sylissäni.

Autojen luona Taika sai pyyhekuivauksen, lämpöhousua jalkaa, pyyhettä ympärille ja odotusvuoron autossa häkissään. Helmi teki ensimmäisenä riistoilla nomehakua. Kaikki riistat löytyivät, nousivat ja palautuivat sievästi käteen. Riistana oli vaakku, fasupala, tavi ja kaniraato. Riistan kanssa sivulle tulo ja luovutuksen jälkeen perusasennon ottaminen on koiralle selvästi vielä hoksaamaton juttu, joten otamma kasvattajan ohjeesta vaarin  ja teemme riistaluovutuksia makupaloilla, kunnes riistan jälkeinen perusasento on yhtä varma kuin dameilla. Helmihän palauttaa damit virtaviivaisesti perusasennossa sivulla, mutta riistan poikittain edessäni. Helmi teki hienosti töitä, vaikka kieltä ulkoilutettiin riehuntalenkin jälkeen vielä hakuruutuun mennessäkin. Jalanpalvontasulkeiset kuuluivat tottakai asiaan ennen hakuun pääsyä.

Helmi sai uinnista vielä märkään turkkiinsa takkia päälle ja pääsi autoon Taikaa viihdyttämään ja lämmittämään ilmaa. Helmin Nemo-veli teki riistaharjoituksia ja nomekävelyharjoituksia, minkä jälkeen Minttu-sisko nouti hakualueelta myös täyden nelikon riistaa. Minttu teki ikäisekseen hurrjan hyvää työtä, ja palautukset olivat söpöjä :) MInttu sai myös laahausjäljen kanilla, eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Taika pääsi treffaamaan fasupalaa ja tavia Nemon treenien aikana. Oli ne jänniä otuksia!

Treenien jälkeen käytiin tiputtamassa ylimääräinen pilli oikeaan osoitteeseen (oli mieluinen) ja piipahdettiin lähellä kissaperheessä näytillä. Yksi kisumisu oli näköetäisyydellä, mutta sitä lyhyt tutustuminen Taikaan ei olisi voinut vähempää kiinnostaa ;) Uusi asunto saatiin kuitenkin kollattua, kissanruokaa maisteltua ja kaksi uutta rapsuttajaa värvättyä :) 

Kotimatka oli varmaan väsymyksestä johtuen hyvinkin hiljainen, mutta kotona odottaneen megaruoka-annoksenkaan jälkeen ei Taika olisi vielä malttanut nukahtaa päiväunille. Päätin sitten antaa hyvää mallia, ja niimpä koko talon naisväki valtasi yhdessä sohvan ja veti muutaman tunnin tirsat. Taika kuorsaa.

Illalla Helmillä oli rallytokotreenit, missä koiralla riitti motivaatiota, vaikka tiputreenien jälkeen olikin syönyt kokonaisen ruoka-annoksen. Kunhan koira pääsee tekemään hommia ja saa muutaman ensimmäisen herkun, muuttuu se täysin. Keskittymiskyky paranee suoraan verrannollisesti herkkujen laatuun nähden (verilätyt ovat osoittautuneet megalöydöksi!!!) . Ensin kerrattiin viime kerran rallytokokylttejä ja liikkeitä, ja sen jälkeen opeteltiin muutama uusi. Saksalainen käännös (vai mikä se oli...) ja edestä istumasta, oikealta takaa kiertäen vasemmalle sivulle istumaan tulo olivat ne meille vaikeimmat. Helmin sivulle tulo vasemmalta on erittäin vahva, kuten myös minun hartialinjan seuraaminen, joita vastaan molemmat nämä vaikeat "temput" rikkovat. Ilman hihaa ja herkun kanssa kummassakaan ei tosin ollut mitään ongelmia.

Nyt meillä sitten vietetään hyvin ansaittua vapaailtaa, sekä palkitaan minua suklaalla. Olen sen ansainnut :)