Oulun koirakerho järjestää tänä viikonloppuna luonnetestin. Äippä oli tänään iltapäivän radalla avustajana. Oman vuoron aikana testin läpäisi mm. kaksi tervua, kultainen noutaja ja suursnautseri. Snautseri ei tykännyt kelkasta, eikä äipästäkään sen jälkeen kun oli kelkkaa mennyt epäilyttävästi siirtelemään :) Muiden suoritusten katseleminen oli erittäin antoisaa, ja vahvisti äipän epäilystä siitä, ettei Karvavauvan vuoro ole vielä vuoteen tai kahteen. Suurin ongelma olisi lähinnä Aktiivisuus :) Miinukselle ei mennyt kukaan koirista, pistehaitarin oltua n. 80-185. Korkeimmat pisteet eivät yllättäen menneet tervuille, vaan viimeisenä testatulle (border?)terrierille, vaikka suoritus ei äipän mielestä niin varma ollutkaan.

Tuomari antoi palautetta omien sanojensa mukaan "raivoisan vastalauseen uhallakin" agilitykoirien kierrostasosta. Hän kertoi tunnistavansa agilitykoiran viimeistään luonnetestiin tullessa. Agilitykoiria kiihdytetään kuulemma ihan suotta ennen suoritusta huippuunsa, ja sama kierrostaso säilyy vielä pitkään suorituksen jälkeenkin. Koira ei rauhoitu missään vaiheessa kunnolla, mikä näkyy voimakkaana levottomuutena, häiritsevänä haukkumisena, vinkumisena ja steppaamisena paikallaan. Se mitä hän ilmeisesti tarkoitti kritiikillään oli se, että koirat oppivat tuon kierroksilla olemisen, eivätkä pysty enää lopettamaan "opittua käytöstään" myöskään agilitykenttien ulkopuolella. "Agilitykoiran käytös" tulee siis mukaan lähes kaikkeen tekemiseen ja harrastamiseen. Vaikka Karvavauva ei agilityä ole koskaan harrastanutkaan, tunnistaa äippä kuvatun käytöksen... Meillä harjoitellaan nyt tosissaan rauhoittumista ennen yhtäkään suoritusta, eikä suoritukseen pääse jos piippaa, tärisee innosta, nykii lähtövalmiina tai ignorettaa muita käskyjä. Valelähetyksiä tehdään myös, ettei koira voi luottaa tietävänsä seuraavan tehtävän sisältöä äippää paremmin.

Äippä on puuhaillut yhdessä Iita-siskon omistajan kanssa talveksi hallivuoroa lämpimästä, jotta tokoa ei tarvitsisi harrastaa ulkona säiden armoilla. Kun ja jos hallivuoro varmistuu, on talvella luvassa omatoimista tokoa kaksi kertaa viikossa. Ryhmää kasaillaan kokoon, ja ihan kivasti tokokavereita näyttäisi löytyvän :)

Äippä päätti hommata Karvavauvalle synttärilahjaksi Back on track -loimen. Ehkä se auttaisi kipeää takalistoa ja estäisi pahimpia jumeja syntymästä tai pahentumasta. Enää pitäisi mitata koira ja tehdä tilaus. Minkähänlainen toimitusaika niillä on...?