Blogi on ollut ennätyksellisen pitkään päivittämättä. Tämä ei tarkoita, etteikö kotirintamalla olisi ollut puuhaa ja vilskettä. Paremminkin päinvastoin! :)

TAIKA

Helmikuun alussa käytiin Taika-tenavan kanssa road trip kasvattajan luo pohojoseen, minne oli pentutreffeille kutsuttu koko sisarkatras. Pakkasta oli pirulliset 30-32 astetta, joten ensi talvea varten ostettu isohko talvitakki tuli Taikalle tarpeen! Matka alkoi lauantaiaamuna aikaisin, mikä näkyi myös ajossa... Hyvin vahva pilkkimistaipumus meinasi ottaa ylivallan pimeää tietä porhaltaessa, mutta onneksi vaara oli tiedossa ja tiessä reunaurat, joita testattiin enemmänkin kuin kerran.

Perillä oltiin ajoissa ja Lappi kaunis aurinkoisena talviaamuna. Perillä treffattiin pentuesisaruksia, leikittiin, saatiin uutta leikkausta turkkiin ja poseeratiin kasvattajaäipälle ja kameralle :) Etukäteen suurta pelkoa herättänyt auton käynnistys kotimatkalle sujui ongelmitta, minkä takia Helmin koira-autoa piti erikseen kehua luotettavasta kyydistä ;) Taika veteli sikeitä suurimman osan matkasta, joten matkalauluihin ei saanut Taikasta kaveria :)

 

Jaiks, kaulan vuoro!

Vie sitten tuhkatkin pesästä, eiku korvasta...

Olikohan tässä veli vai sisko :)

Heta-sisko vähemmän ylväänä :)

Joku sisaruksista

Taikalle tuli yrjötauti Lapin reissun jälkeisenä maanantaina, mikä veti pennelin melko apaattiseksi ja surkeaksi. Mikään ei pysynyt sisällä, vaikka nestettä ja Attapectiniäkin laitettiin ruiskulla poskeen. Taika yökkäili vielä kahtena seuraavanakin päivänä, vaikka ruokaa saatiin vähän mahaan jo seuraavana päivänä. Maha oli myös sekaisin, joten parin päivän päästä perjaintain kunniaksi vedettiin ennätykset, ja meillä päästiin lattioita siivoamaan parin oksun, parin nestemäisen ja useamman ruskean tahran verran töistä kotiuduttuamme... Oli meillä hauskaa... Sairastelua kesti noin 5 päivää, minkä jälkeen vedettiinkin sitten täysiä ruokakuppeja joka aterialla neljä päivää putkeen! Taika söi sairasteluviikolla melko hyvin, mutta pyrstöyskä tyhjensi mahaa aina hieman liian tehokkaasti. 

Taika kävi Helmin kasvattajan tokotreeneissä viime viikonloppuna treffaamassa pikkumäykkyjä ja Marge-idolia. Helmi huilasi rankan treeniviikon jälkeen yhden päivän, ja kun Taikalla oli sairastelun takia jäänyt omat kurssit paitsioon, tasoitettiin treenitilejä Helmin kustannuksella. Taika treenasi sivulletuloa, katsekontaktia, ohittamista, maahanmenoa ja hengailua. Oli hyvät herkut :)  Maanantaina päästiin pitkästä aikaa myös omiin treeneihin, mikä näkyi alussa melko innokkaana ja levottomana käytöksenä. Perjaintain extratreeneissä opeteltiin sitten jo hieman kuuntelevamman koiran kanssa ohittamista, seuraamisen käännöksiä ja kerrattiin vanhaa. Treenien puute näkyy suorituksissa, mutta ei me kurssin heikoimpia olla :) Taika oppii nopeasti!

 HELMI

Helmi veteli hienot pohjat kasvattajan nometokotreeneissä viime viikolla. ADHD-jauhetta ja pari pupua syöneenä treenit menivät enemmän ja enemmän päin prinkkalaa, kun lisävarusteena saatavat korvatkin olivat jääneet ostamatta. Tästä suivaantuneena dameja ulkoilutettiin sitten viikon verran joka päivä, eikä koira olisi voinut olla tyytyväisempi. Tämän viikon treeneissä oltiin jo ihan normaalisafkoilla ja korvien kera liikenteessä, eikä ohjauksissa tullut enää viime viikon tasoisia alisuorituksia. Oli syynä sitten viikon treeniputki tai parempi korvien etsintä ennen omaa treenivuoroa, ei toivoa täytyne menettää kokonaan ohjauksien suhteen. Helmin talvi on ollut enemmän ja vähemmä tokopainotteista, mikä ei suinkaan ole ollut huonoksi. Kuka olisi uskonut Helmin joskus suorittavan ALO-luokan seuraamiskaavion yhteistreeneissä kytkemättömänä ja ilman herkkuja? ;) Kehua piti tosin välissä, mutta katsekontakti säilyi ja ajatuskin pysyi suorituksessa koko tehtävän ajan :) 

Tänään käytiin sitten piharallien lisäksi korvessa taas spurttailemassa ja ulkoiluttamassa Taikan uutta  blingbling nahkapantaa. Taikan lumenkeräystä estettiin takilla, ja hyvin toimi! Panta ostettiin Peppi-walesilta parin käyttökerran jälkeen, ja sen jälkeen muuta pantaa ei olekaan käytetty! Helmipanta.comista  tilattiin pitkällisen kimppatarjousodotuksen jälkeen ystävänpäivälahjaksi tytsyille omat nahkapannat samalla salmiakkikuviolla, sekä kaupanpäälliseksi ruskea noutajahihna Taikalle tulevia treenejä varten. Helmin pantaan toivottiin tuotemerkkiä näkyvälle paikalle, kun kerrankin saa oman nimen pantaansa ;)

Naapurikyttääjät...

Helmillä on sopivasti irtonahkaa... Ja kyllä, kolaamme pihan ja pihatien käsipelillä...

Neiti päivänsäde... ;)

Let Helmi lead the way! Korvessa päiväretkellä.

Pikasprintti!

Parempaan parikuvaan ei pystytty :)

Vain kaksi lumipaakkua pyydystetty! Kyllä nyt kelpaa telmiä lumihangessa :)