Koira kävi hartaasti odotetulla fysioterapiakäynnillä kuluneella viikolla. Ensin terapeutti kyseli perustietoja koiran historiasta, vastaanotolle tulon syistä ja harrastuksista. Äipällä oli muistilappuna Helmin hierojaharjoitteiljan tekemät muistiinpanot. Tämän jälkeen kopeloitiin koiran takapuolta ja lihasvarustusta. Terapeutti kertoi Karvavauvan olevan keskivertoa paremmassa kunnossa kuin yleensä vastaanotolle tulevat koirat. Suurin osa asiakkaista oli kilpakoiria, veteraariluokkaa ja leikkauksista toipuvia koiria. Äippä oli hyvin onnellinen kommentista, sillä hieronnasta ja siihen kulutetusta rahamäärästä on ollut suurta apua :) Äippä laski viime viikolla hierojakäyntejä yhteen fysioterapiakäyntiä varten, muttei halunnut muuntaa määrää rahaksi... ;)  Koska Äippä kertoi terapeutilla tulon syyksi toiveen koiran takapuolen vahvistamisesta ja liikeratojen parantamisesta, siirryttiin tunnustelun ja valo/laser/sädekynäkäsittelyn jälkeen itse jumppaohjeisiin. Seuraavan kerran mennään käymään toukokuulla, jolloin jumpan tuloksia ja lisäohjeita käydään läpi.

- YMPÄRISTÖN HALLINTA:

  1. Turhat pomput pois: Ei portaiden hyppelyitä, autosta pomppuja, kenguloikkia tai vapaana revittelyä ilman lämmittelyä. Autosta ei saa päästää suoraan kylmänä vapaaksi.
  2. Liukkaiden paikkojen rajoittaminen: Lattiat, leikit yms. Pihan hiekoitus. Sohvien eteen luistamaton matto ja tilaa hypätä.

- REMMILENKKEJÄ: Hallittua käyntiä lyhyessä hihnassa, juoksutusta hitaalla vauhdilla vierellä, liikeratojen vahvistaminen, liikkeen pakottaminen tasaiseen menoon.

- KAHLAUSTA: Matalassa, max. kintereeseen ylettyvässä lumessa tai vedessä kahlausta hallitusti, remmissä. Ei pomppuja. Ei rasitukseen asti.

 

JUMPPA:

  1. Ristikkäisten jalkojen nosto ilman tukeutumista.
  2. Istumaan <--> seisomaan takajalat suorassa linjassa ja yhdellä pompulla.
  3. Takajalkojen alle tasapainotyyny ja etujalkojen nosto vuorotellen.
  4. Puomiharjoitus, takajalkojen käyttö.

 

Tilanne ennen. Portaiden pomppu 120cm korkeudelta yhdellä loikalla...