Taipparikurssilaisia


Tänä viikonloppuna on tapahtunut paljon. Lauantaina oltiin Helmin ja Taikan kanssa Hankinome-kilpailussa. Helmi starttasi ja Taika hengasi. Koe oli kahdella eri rastilla. Helmi keitti itsensä liian innokkaalle tuulelle ennen meidän vuoroamme, joten ekan markkeerauksen jälkeen ollut ohjaus meni linja-pysäytys-ohjaus oikealle-lähihakupillitys-lähihaku - asti ok, mutta kun damia ei löytynyt sekunnissa, meni Helmille hermot ja koira teki Rokit. Lähihausta siirryttiin laajaan hakuun ja ihan väärälle alueelle, eikä meinattu tulla ekalla käskyllä edes takaisin. Tämän takia ohjausdamin haku itse (ettei koira saa sitä ja palkita väärästä työstä) ja periaatteelinen keskeytys. Hakuun mentiin samalla periaatteella vähän jo rauhottuneen koiran kanssa. 4/5 damia nousi reippaalla tahdilla ja sievästi, mutta 4. damin kanssa piti jäädä lumihankeen lunta syömään ja piehtaroimaan kuumuutta pois, mistä ilmoitin tuomarille taas periaatekeskeytyksen ja hain koiran turkista pois. Tuomari kehui koiran nopeutta ja tehtävän nopeaa suoritusta. Saatiin silti pisteitä 33/60, eikä oltu edes viimesiä :) Oon aina luullu ettei keskeyttäessä lasketa pisteitä, mutta nyt niitä näköjään saatiin vaikkei haluttukaan ;)

Tänään aamusta oli sitten Taikan vuoro aloittaa noutajien taipparikurssi samaisella ampumaradalla. Ilkeän tollerin tehtyä rähinähyökkäyksen Taikan kuonoa kohti alkoi Taikaa pelottamaan, eikä pelosta päästy sitten yli. Tehtiin helpotettu nouto x 2 Taikalle omalla damilla ja minun heittämänä. Tämän jälkeen Taika pääsi autoon omaan häkkiin muiden innokkaiden ja ääntelevien noutajanalkujen seasta. Myös markkeerauksia heittänyt miesvetäjä pelotti Taikaa kovasti. Treenaamme lisää miesten kohtaamista ja noutoa muualla kun omassa pihassa, pikku hiljaa häiriötä lisäten.

Helmillä oli tänään viimeinen kerta rallytokon AVO-kurssia. Meillä oli loppukoe, jota en ollut muistanut. Ei haitannut. Helmi sai rallytokon AVO-kurssin loppukokeesta AVO 98/100p ja 2.sijan! Hävittiin tokon VOI-koirakolle, joten ei edes harmita :) Menispä virallisissa yhtä hyvin... Ennen omaa vuoroa otettiin jätä-treeniä, tipuaskelin sivukäännöksiä ja viilattiin muutenkin pilkkua. Koiraa pääsi syöttämään herkuilla (We Love Ziwi Peak!)  jätä-treenissä ihan urakalla, joten tällä kertaa koira luotti lisää olevan tulossa myös radan jälkeen :) 2 pistettä lähti koiran otettua reilun metrin hypyltä tullessa houkutuksen pallon suuntaan  ja ilmeisesti hypyn esteeseen tassuilla osumisesta. Kyllä Helmi osaa kun vaan keskittyy! :)

 

Kun radalle lähdetään tällä ilmeellä, on luvassa hyvää... AVO-rata suoritetaan ilman remmiä.



... ja reipasta menoa!!! (käännös hypyn jälkeen)



FONTTI! (perusasennosta eteen pk-palautusasentoon kuono max. 30cm ohjaajasta)



Kierrä! (pk-perusasennosta oikealta takaa kiertäen perusasentoon)



Olinksmä hyvä? Mennääks uudestaa? Onko herkkuja vielä? :)


PS. Kauan mietityt ja hartaasti odotetut trimmaussakset saapuivat! Nyt pitäisi enää pestä koirat, että uusia työkaluja pääsisi testaamaan! Myös Taikan häkkiin saatiin uutta pinkkiä pehmykettä ja tulevaa juoksua varten ihkaomat pökät...