Tänään käytiin uuden kotipaikkakunnan virallisella koirauimarannalla koirakavereiden vihjeiden perusteella. Perillä odotti pieni uimamonttu keskellä metsää ja omaa rauhaa :) Taika teki ensin hieman veteen tutustumista damivahvisteisesti Helmin oltua jäähyllä vetokoukun nupissa puuttuneen autostapoistumisluvan vuoksi. Helmi pääsi hieman kuulevia korvia puhdistettuaan mukaan uintitouhuihin, ja näyttikin Taikalle mallia muutaman hienon perusnoudon verran. Tämän jälkeen Taika teki vuorostaan metrin uintimatkan verran vesinoutoa Börjellä. Kahlausta tuli muutama metri aina ennen uintia. Börje oli sen verran hyvä houkutin, että pienen epäröinnin ja vesinoutotekniikan opettelun jälkeen Börje palautui nätisti vedestä noutokäskyllä. Käteen Börje päätyi yleensä vasta hiekkakylvyn jälkeen, mutta nippelinappeliasioihin puututaan vasta kun tekniikka alkaa noudon kannalta olla edes jotenkin kunnossa :) Kun Helmi pääsi taas mukaan noutojuttuihin, meni Taika välillä jo muutaman uintimetrin verran Helmiä vastaan, mutta ei koskenutvedessä  palautettavaan damiin, kun siitä on kielletty. Hienosti neiti Saukkonen kääntyi jo vedessä ympäri. Etutassujen uintiliike on vielä hieman liian teatraalista, mutta eiköhän tuo tuosta kokemuksella asetu ;) Pääasia, että uimaan mennän ekalla noutokehoituksella, suu osataan avata vedessä damin kohdalla (joo, Helmin alkutaipaleen muistaen tämäkään EI ole itsestäänselvyys cheeky) ja dami saadaan rantaan ja käden lähelle. Helmi teki vielä montun yli heitettyjä markkeerauksia, joissa linjaa piti jatkaa vielä montun vastarannalla parin metrin verran. Ideana treenissä oli pitkän markkeerauksen sijaan lähinnä rantoja pitkin palauttamisen estäminen. Yhtään kunnon yritystä ei ollut. Noutoon tosin meinattiin kerran kiertää rannan kautta, mutta tällä kertaa voimakkaampien käskyjen sijaan riitti ihan pelkkä "EI!, Tänne".

Uintireissun jälkeen molemmat pääsivät suihkuun. Taika kuran takia, Helmi saksien testauksen vuoksi ;) Postista saapui ohennussakset, joita olikin jo odotettu. Helmin sääri- ja perskarvat saivat kunnon Fiskars-hoitoa tässä vähän aikaa sitten punkkivaaran takia, mutta varsinkin takapuoli oli sen verran kololla, että ohennussaksille oli "hieman" silotteluhommaa. Kaulalla meinasi innostunut saksien käyttäjä tehdä tosin hieman liiankin tehokasta tulosta ;) Nyt on Helmin vaivalla kasvatetut hapsut enää muisto vain. Takapuolessa on 3cm pystäri, kaula on hyvin alas asti kynitty lyhyeksi ja jalkahapsutkin lyhenivät parilla sentillä. Kasvakoot sitten takaisin, tämä kesä mennään kaljuna :)

Taika on herättänyt poikakoirissa jo hieman reaktioita, mutta tänään Helmikin oli jo turhan kiinnostunut Taikan takapuolen hajuista. Vaikka tahroja ei missään ole näkynytkään, oli muita juoksun merkkejä jo sen verran havaittavissa, että juoksuksihan se piti tilanne tuomita. Tämä taas tarkoittaa kolmen viikon lomautusta yhteistreeneistä, eli agiliidosta, taipparikurssista ja kahdesta tokokurssista :/

Helmi kävi tänään lisäksi tokotreneissä hengaamassa ensin HIIREN HILJAA auton etupenkillä (...) treenien vedon ajan, ja tämän jälkeen hieman rallykuvioita ja paikallaoloa harjoitellen. Noutajahihnat tuli siivottua autosta kaikki pois, joten treenit vedettiin sitten hihnattomana. Ei huonosti meidän adhd-koiralta! :) Rallyn kiertäminen tuntui hieman unohtuneen, samoin pk:n palautusasento. Sitä on hinkattu kyllä koko talvi, mutta näköjään ei vieläkään selkärankaan asti!

Kun loppuillasta käytiin vielä lyhyt hihnalenkki, ei kummallakaan tuntunut olevan menohaluja tai virtaa kovin pitkään lenkkeilyyn :)