Tänään Helmi pääsee/joutuu eläinlääkärin luo. Tarkistamme silmät, korvat ja turkin, sekä hampaiden vaihtumisen. Helmin silmät vuotavat aika ajoin. Korvien rapsuttaminen ja hankaaminen ovat uusin juttu. Eiköhän se sillä selviä :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

Iltapäivällä käynnin jälkeen

Eläinlääkärin tuomio oli conjunctivitis follicularis, eli follikulaarinen silmätulehdus. Eläinlääkäri näytti mikroskooppisen pienet rakkulat alasilmäluomen sisällä, joista tulehduksen nimi tulee. Olen itse katsellut silmiin kerran, pari viikossa samalla kun muita "eläinlääkärirutiineja" harjoitellaan ja kynsiä leikataan, mutta eipäs niitä ole tullut huomattua... Hoito on kuitenkin onneksi helppoa, silmätippoja simmuihin kolme kertaa päivässä, viikon ajan.

Helmi on rapsutellut välillä myös korvia. Mitään ylimääräistä tai värimuutoksia en ollut havainnut, mutta pyysin tarkistamaan nekin kun keran siellä oltiin. Korvat olivat puhtaat kuin pulmuset, ainoastaan tärykalvon lähellä ja sisällä korvakäytävässä(?) kasvoi pienenpieniä karvoja, jotka kuulemma saattoivat silloin tällöin kutittaa. Mitään toimenpiteitä karvat eivät kuitenkaan aiheuttaneet tai vaatineet.

Lähtiessä muistin vielä hampaat. Lähes kaikki maitohampaat ovat jo vaihtuneet, mutta yksi kulmuri on jäänyt kiinni, vaikka uutta jo pukkaa. Eläinlääkäri kutsui kollegan katsomahampaita, ja leikkuutuomio viimeiselle vauvakulmahampaalle annettiin. Helmin hieno ja täydellinen purenta oli myös muuttunut alapurennaksi, mitä eläinlääkäri kauhisteli. Vaarana kuulemma oli, ettei Helmi söisi kohti kunnolla, mikäli tilanne jatkuisi samanlaisena. Muuten tilanne ei olisi niinkään kummoinen, mutta kun Helmin papereissa lukee omistajan kohdalla muu kuin äipän nimi, halusi eläinlääkäri varmistaa, ettei hampaistosta tulisi estettä mahdollista jalostuskäyttöä ajatellen. Ensi viikolla Helmi menee siis uudelleen eläinlääkäriin nukutettavaksi ja hampaan poistoon. Samalla ilmeisesti katsotaan, vaativatko muut hampaat toimenpiteitä, vai luotetaanko suoristumisen suhteen äiti luontoon. Osa selityksestä meni aika hyvin äipältä ohi... :)

Äippä on kuullut kauhutarinoita eläinlääkärilaskuista, joten kun tiskillä käynnin hinnaksi ilmoitettiin lääkkeineen päivineen reilu 49 euroa, meinasi äipällä jäädä leuat auki hämmästyksestä... Olisipa seuraavakin reissu yhtä halpa...

Helmi on välillä rapsutellut itseään, varsinkin jaloista. Äippä ei ole mitään kutinan aiheuttajia löytänyt, mutta tänään asia taisi selvitä. Helmi makasi sängyllä (kutsusta Hymy) ja äippä rapsutteli. Valo paistoi hienosti ikkunasta sisään ja sai pienen pienet "pölyhiukkaset" Helmin turkissa ja nahassa kimaltelemaan. Mistään tavallisesta huonepölystä ei siis ole kyse, vaan kaupungin hiekkahiukkasista. Kun keskustassa asutaan, ei hiekkapölyltä näköjään voi suojautua. Helmin tassut pyyhitään joka ikisen ulkoilureissun jälkeen, mutta näköjään vedelläkin saisi koiran pestä vähintään pari kertaa viikossa. Helmi sai Susannalta lahjoituksena hyvälaatuista koirashampoota, jota nyt testataan sitten hyvällä syyllä mahdollisimman pian. Helmi kiittää! Hymy

Helmi on myös vaihtanut ruokamerkkinsä Britt Caren Large Breed Puppyyn. Ruoka maistuu lampaalle ja Helmi tykkää kovasti :) Painoa on kertynyt 19,2kg reilussa 21 viikkossa.