Viime perjantaina Helmi söi päiväruuan ihan normaalisti. Lenkillä tuli hieman löysää tavaraa. Tästä äippä ei huolestunut vielä ollenkaan, onhan se joskus ihan normaalia. Kun iltaruoka ei maistunutkaan ja lauantain vastaisena yönä rampattiin pihalla pahimmillaan puolen tunnin välein ripulitortulla, alkoi äippää pienen pieni pelko riipimään... Helmi oli koko yön levoton, vinkui, tahtoi ulos 8 kertaa ja joka kerralla tehtiin nurmikolle liejukasat äänitehosteiden saattelemana... Äipän ja iskäntekeleen piti aamuyöstä jo vuorotella ulospäästäjää, äippää alkoi nimittäin jo hieman väsyttämään... Hemu ei suostunut juuri juomaan, ja vaikka äippä yrittikin juottaa väsynyttä ja alakuloista koiraa ruiskulla, ei nestettä mennyt alas toivottuun tahtiin. Koska ikääkään ei Helmillä ole mittarisa vielä 8kk enempää, varasi äippä aamulla ilmeisesti hieman liiankin aikaisin aikaa eläinlääkärille. Lauantaina oli tarjolla vain akuuttipäivystystä, jonne Helmi pääsikin 2h jonottelun ja odottelun jälkeen. Sen verran hyvin kasvatettu ja sisäsiisti koira kuitenkin on, että hädän iskiessä kävi Hemu tekemässä tortut parvekkeen puulaudoitukselle :) Lopussa pidättelykyky oli kuitenkin jo tasan nolla, joten tavaraa tuli sisällekin aina siihen kohtaan, missä koira sattui sillä hetkellä oleskelemaan.

Eläinlääkärissä ajeltiin vaasemmasta tassusta "säärikarvat" ja laitettiin suonensisäisiä biootteja ja nestettä. Helmi työnsi pöydällä päätään joko äipän kainaloon piiloon tai kannatteli äipän hartian päällä. Nostaa koiran sai eläinlääkärin pöydälle vain äippä. Eläinlääkärin nosto-ote ei omaan tapaan totutelleelle Helmille käynyt :) Eläinlääkäri kehui Helmin luonnetta ja hyvää käytöstä ja tottelua. Sentään jotain positiivista :) Suonensisäisillä oli erittäin piristävä vaikutus, ja jo kotia päästyä sai lelut kyytiä ja häntä heilui sopivissa kohdissa :)

Suoraa syytä kunnon äkäiseen ripuliin ei löytynyt, eikä sitä juuri tutkittukaan. Koira kun saa juosta vapaanakin, eikä kaikkia löytöjä jaeta äipän kanssa, on suuhun voinut joutua mitä tahansa pientä ihanaa... Tosin äippä mietti pilaantuneen ja seisovan vedenkin mahdollisuutta ulkoilureitin varrelta... Nyt onkin sitten tehty vain lyhyitä lenkkejä ja keskitytty nauttimaan ihanasta Yrjölän puurosta ja jalkapallosta :) Sairastuminen sattui vaan huonoon paikkaan, kun ensimmäisen juoksun ja nyt ripulin ja lääkekuurin takia pääsy läheiseen koirapuistoon venyi taas hamaan tulevaisuuteen :(

Muuton vuoksi äipän tikikameran laturi on joissain teillä tietämättömillä, joten kuviakaan ei ole juuri tullut napsittua. Äippä ottaa laturin etsimisen seuraavaksi tehtäväksi :)