Tänään käytiin koko "perheen" voimin Tupoksessa ajelulla. Pois ajettiin Leton kautta, minkä varrelta bongasin mahtavan treenipaikan. Pysähtymiskäskyn kiljaisu tuotti tulosta ja auto saatiin parkkiin lähettyville. Koira teki vessa-asiat lennosta, minkä jälkeen tehtiin tehtävänjako, alkubriiffi ja suunnattiin oikeille paikoille. Perheen kaksilahkeinen meni puron toiselle puolelle pusikkoon damisäkin kanssa ja perheen naiset suuntasivat puron toiselle puolelle 2,5m korkeaan rantatörmäkaislikkoon, jota tosin joutui hieman polkemaan ennen treenien aloitusta, jotta koira näkisi edes jotakin heiton tapaista.

Kyseessä oli 1+2 markkeeraus-  ja ohjausharjoitus puro ylittäen ja vastarannalla maalla edeten. Avustaja heitteli dameja ohjeiden mukaan; lähemmäksi, kauemmaksi, korkeammalle ja pidemmälle. Koira teki erinomaista työtä. Hiljaa ja tarkkaavaisena vierellä, luvalla tykin suusta keskelle puroa pompaten, jyrkkä rantaviidakko läpäisten ja eteenpäin maalle 2-15m damia bongaamaan. Näkyvyys puron taakse pusikkoon/taimikkoon oli melko olematon, minkä vuoksi avustajaa ohjattiinkin tekemään tarpeeksi korkeita heittoja. Huonosta näkyvyydestä ja tiheästä pusikosta huolimatta koiralla ei ollut ongelmia työssään, vaan damit palautuivat yllättävänkin nopeasti ja samalla vauhdilla, vaikka koiran työskentelyä ei lähetyspaikalta nähnytkään yhtään. Viimeiseksi tehtiin samaan paikkaan ohjaus, sillä tällaista eri maastojen yhdistelmää olinkin etsiskellyt harjoitusalustaksi. Koira pysähtyi vastarannalle tuumaamaan, toisen kerran maalle päästyään (tuijotti ylläri ylläri markkeerausten heittäjää), mutta jatkoi kehoituksella etenemistä ja damikin löytyi nopeasti. Voi että koira oli tyytyväinen!

Helmi on siitä mukava koira, että se kestää toistoja hyvinkin paljon, ilman että se vaikuttaa työhön tai motivaatioon. Tänäänkin ehdittiin lähetyspaikkaan kerätä ihan kiitettävä damikasa, ennen kuin treenit päätettiin viimeiseen ohjaukseen. Koira tuoksahtaa nyt  hieman sonnalle, mutta pesua ei harrasteta ennen sunnuntain tositoimia. Säästellään turkin suojaavaa rasvaa kylmää merivettä varten. Kyllä laiska aina tekosyitä keksii ;)