Tänään Karvavauvan kanssa urakoitiin kahdet treenit putkeen. Ensin oli iltapäivän pk-hakutreenit, ja illalla pk-esineruututreenit. Haussa vauhtia ja intoa oli alussa taas ihan liikaa, mutta onneksi ohjaaja jaksoi tehdä lyhyitä keppijälkiä useamman putkeen, joten koirakin pääsi enimmistä höyryistä eroon. Viimeinen jälki olikin sitten jo tunnin vanha, noin 50m ja kolmella kepillä. Kaikki löytyivät! :)

 

Hausta kaasuteltiin suoraan esineruututreeneihin. En tiedä kuvittelinko, mutta kertoessani esineruudun olevan uusi juttu tälle koirakolle, oisin voinut vaikka vannoa jonkun huokaisseen syvään... Se, että esineruutua ei ennen ole tullut tehtyä, ei tarkoita etteikö etsiminen olisi koiralle tuttu juttu. Esineet ovat vain tähän asti olleet dameja, riistaa tai tennispalloja. Pyysin ohjaajaa heittämään yhden hanskan esinealueelle ennen koiran päästämistä töihin. Sen koira toi heti suoraviivaisesti käteen. Kun hanskasta palkittiin nakilla, oli loppu koiralle helppoa kuin heinänteko. Hanskaa ja lapasta nousi metsästä kuin sieniä sateella :) Sai siinä olla tyyliin tyytyväinen, eikä koirakaan näyttänyt tehtävästä huonoa tykkäävän :) Viiden hanskan jälkeen ohjaaja keskeytti tehtävän koiraa kehuen. Pk-väelle pillin käyttö oli näköjään uusi juttu. Ensimmäinen esineruutu oli niin pieni, että äippä päätti käyttää pilliä tehtävän valoittamiseen. Muille lapasille ei enää tarvinnut "etsi" käskyä kummempaa. Käskyjä vaan joutuu miettimään ehkä pk-puolelle uusiksi... En tiedä.

 

Toinen tehtävä oli pitkä, n. 12 x 50 metriä pitkä suikale, jonka koira suoritti varmuuden vuoksi heiton nähden. Tällä alueella oli vain tuo yksi esine haettavana. Sen koira teki pitkänä markkeerauksena, eikä tuottanut mitään ongelmaa. Luoksetuloa joutui kentän etuosassa vahvistamaan kerran "tänne" -käskyllä. Etuosassa oli moni aikaisempi koira pyörinyt ja toimittanut asioitaan, joten ei ollut kumma, että jännät hajut meinasivat hidastaa palautusta.

 

Muuten koira treenasi autossa oleilua. Pientä edistystä havaittavissa ;)