Mennä viikolla ollaan opeteltu vaikka ja mitä. Taika on opetellut nenätyöskentelyn alkeita, istumaan käsimerkistä ja suullisesti, kulkemaan lyhyitä pätkiä remmissä, kulkemaan vapaana Helmin vierellä kun Helmi nomeseuraa, olemaan paikallaan (...) kun tassuja pyyhitään eteisessä, aukaisemaan ruokailuhäkin oven kuonolla tuuppaamalla kun ruoka on syöty ja ulkoilu kutsuu, pyytämään sohvalle pääsyä, nukkumaan koko yön putkeen ja muuta pientä mukavaa. Spontaaneja luoksetuloja lelu suussa on yritetty tehdä aina kun vain sopiva tilaisuus on tullut. Taika onneksi kantaa tavaroita mielellään, ja tulee luokse kutsusta.

Eilen sitten otettiin autoilu taas ajankohtaiseksi treeniaiheeksi. Taika sai uuteen autohäkkiinsä hienon makuualustan, joka autoilureissua varten tosin peitettiin vielä varmuuden vuoksi vuotovaaran vuoksi pyyhkeillä. Automatkan ensimmäiset 5km kuunneltiin Helmin kanssa hirveää kiljuntaa, kun Taika esitteli tyytymättömyyttään häpeilemättä. Tämän jälkeen Taikakin taisi muistaa, ettei se autoilu nyt niin hirveää hommaa ollutkaan, ja loppumatka tehtiin rauhassa radiota kuunnellen. Helmi matkusti siis farkun takaosassa ja Taika takapenkillä isossa häkissään.

Automatkan päämäärä oli Helmin Iita-siskon luona, jossa tosin paikalla oli Iitan metsätyskiireiden vuoksi vain Iitan leikkikaveri, Sami-kissa. Helmi kiipesi Samin talon tiukat sisäkierreportaat ilman avustusta ylös, mitä ihasteltiin joukolla. Taika pääsi nuuskuttelemaan Tanjaa ja koko taloa ympäri. Tulipahan uusi paikka varmuuden vuoksi merkattua parilla pisullakin ;) Sami-kissa haaveili Iitan kotiinpaluusta saunan lauteilla, missä Taikan kanssa käytiin Samia moikkaamassa. Sami ei ollut erikoisen sosiaalisella tuulella, joten leikkimään ei niin lyhyen tutustelun aikana ryhdytty, mutta kissa nähtiin ja Taika sai haistaa Samin hajua.

Kotimatka alkoi vielä päivänvalossa, joten viimeinen tunti ennen pimeytä käytettiin hyväksi ja käytiin lehtometsässä spurttailemassa. Helmi pääsi vihdoin ja viimein spurttailemaan vapaana ja kunnolla pitkän tauon jälkeen muuallekin kuin omalle pihalle. Taika katseli Helmin kaahausta ihmetellen ja lyhyen etäisyyden minun jalkoihini säilyttäen. Polulta erottiin tarkoituksella lehdon puolelle käppäilemään, jotta Taika saisi tuntumaa eri alustoihin ja korkeisiin heinikoihin. Niissä olikin sitten kiva pomppia eteenpäin :) Ojan ylikin Taika uskalsi, kun vettä oli vain 10cm pohjalla ;) Rohkea tyttö, täytyy myöntää.

Nyt aamusta talon pohjapiirrustusta on käytetty täysillä hyväksi ja juostu yhden paperisuikaleen takia kämppää ympäri. Välillä suikale on Taikalla, välillä Helmillä. Onneksi on halvat huvit ;) Tänään pitäisi käydä vielä päiväsaikaan ulkoilemassa jossain, ennen kuin Helmin rallytoko alkaa. Yöunet venyivät melko pitkiksi, joten pikareissulle joudutaan. Olisikohan se peltoexcursion vuoro tänään? :)  Kuvia toivottavasti jossain vaiheessa lisää.

 

Peltoon tutustuminen