Helmi hengaa...

TAIKA

Niin se vaan aika vierähtää! Taika on ollut talossa nyt reilu 2kk ja huomenna alkaa Taikan peruskoulu. Ensimmäistä koulupäivää varten käytiin suihkussakin, kun kepo vihjaili pennun takapään haisevan taas pisulle... :) Enää kynnet ja korvavarvat kuriin, niin ollaan valmiita ekaan koulupäivään!  Taika vetelee nyt sikeitä sohvalla suihkunraikkaana, talvimantteliin ja fleecepeittoon kietoutuneena.

Taikan tokotreenit kotona ovat parin viime viikon aikana hieman vähentyneet, mutta luoksetuloa pihalla, kantamisen kehumista ja iloista esineen esittelyä ja luovuttamista on tehty pari kertaa. Istumista käsimerkillä, autohäkistä poistumisluvan pyytämistä ja sievää istumista tassuja pyyhittäessä on treenattu myös. Lenkillä Taika on vapaana niin paljon kuin mahdollista, mutta muiden koirien ohittaminen on tapahtunut lähinnä sylissä, tai hyvin kaukaa kiertäen. Selvästi isoja koiria pelätään/kunnioitetaan! Lumikola alkaa olla vanha tuttu, anopintekelekin pitkän tauon, 10min tutustelun ja kalaherkun jälkeen ok :)

Pentutreffeillä on käyty molempina sunnuntaina. Tänään oli ennätysosaanotto, kun paikalla oli yhteensä 8 pentua temmeltämässä! Oli siinä vilinää! :) Taika treenasi luoksetuloa ja katsekontaktia liikkeessä pari kertaa treffien lomassa. Hyvin sujui ja Äipän kanaherkut maistuivat erinomaisesti ;)

 

HELMI

Helmi on ollut yllättävän vaisu viime aikoina. Mitään ulkoista syytä ei näy, eikä valeraskaudenkaan pitäisi olla vielä ajankohtainen. Leluja ei kannella, eikä pedata petiä. Taika nuolee Helmin silmiä, vaikka niissä ei mitään näykään, eivätkä ne mitenkään vuoda. Taika tosin nuolee Helmin leukaa ja suupieliäkin, joten voi olla ihan lirkutteluakin, mutta vähän epäilyttää. Helmillä oli viime viikolla mahan kanssa pieniä ongelmia, jotka kuitenkin ratkesivat muutaman päivän Attapectin-kuurilla, eikä sen jälkeen ole ollut ongelmia. Koira nuolee välillä tassua, joten onkohan takakinner kipeytynyt jossakin... Helmin rokotusaika lähestyy, joten taitaa olla tarkemman terveyssyynäyksen vuoro, ihan oman mielenrauhan takia.

Helmi on myös mielestäni rauhoittunut, mitä en uskonut koskaan sanovani ääneen... Pienet rauhoittumishetket treeneissä olen laittanut tähän asti sattuman piikkiin, mutta tänään täytyi todeta, että kyllä se järjen ääni on pikkuhiljaa saamassa ainakin jotain pientä sijaa Helmin pääkopassa. Tämä kehitys ei varmaan kuitenkaan koske nomea... :D Tänään siis treenattiin seuran kuplahallissa rallytokoa, ja koira joutui reippaasti yli puolet tunnista istumaan/hengaamaan kiinni sidottuna omaa vuoroa odotellen, kun rata oli tehty keskelle treenihallia ja tilaa omatoimiselle treenille muiden suoritusvuorolla ei oikein ollut. Koko hengailun aikana kuulin tasan kaksi piippausta, ja nekin kun minä olin 2m päässä, enkä kiinnittänyt koiraan mitään huomiota. Muuten hallissa kyllä raikui haukku ja vinkuminen, mutta kerrankin sain ylpeästi todeta, ettei meidän Helmi metelöi, edes kiinnitettynä :) 

Rallytokossa tehtiin siis täysmittaista kisarataa kahtena eri versiona. Oltiin molempien suorituskertojen viimeisiä, joten odottamista tuli kaikista eniten. Eka rata meni vähän nenäpäiväksi, kun käännöksissä piti tarkistaa kentän hajuja. Toinen rata menikin sitten meidän tasoon nähden ihan erinomaisesti!!!! Muuten ei niin väliä, vaikka ei olisi mennytkään, mutta koira säilytti katsekontaktin KOKO radan ajan, KAIKISSA liikkeissä ja myös välipalkitsemisen jälkeen :) Menemme rataa siis vielä palkan avulla, tosin kovin montaa niitä ei tarvinnut viljellä, riitti että käsi oli taskussa tai käännöksissä herkku kävi nenän edessä. Ennen joulua tuli juoksun takia ainakin 4 poissaoloa treeneistä, joten radalla tuli vastaan tutustumiskierroksella myös ihan uusia liikkeitä, jotka opeteltiin sitten lennossa :) Rallytokossa koiraa saa kehua ja jutella sille mukavia, joten käytin toisella kierroksella huomattavasti enemmän treenityyppisiä/innostavia suullisia kehuja, mikä näkyikin koiran suorituksessa erittäin positiivisena vireenä. Ekalla kierroksella epäonnistuneet kiertäminen oikealta ja saksalainen käännös menivät myös nappiin! Helmille olisi hyvä opettaa eteen istuminen omalla käskyllä, kun se on perusteena monessa rallyn liikkeessä. Tätä en ole halunnut viljellä nomen takia, mutta ehkä se ei enää haittaa. Koira näyttää erottavan nomen muista lajeista ihan hyvin, eikä nomessa ole nyt niin väliä, missä asennossa tipun luovuttaa, kunhan koira tulee käden etäisyydelle ja tipu tulee käteen. Helmin hienosta odotteluhengailusta piti ottaa valokuvakin todistusaineistoksi!