Toissapäivänä käytiin melkein kahden tunnin iltalenkillä. Mennessä ja tullessa yhteensä noin 45min harjoiteltiin vain vierellä kulkemista käskyn alla, ihan rauhassa, ilman hötkyilyjä. Tunnin verran vapaana metsässä juostessaan koiruus ryömikin sitten kaikki vastaan tulleet likaojat ja kosteikot läpi... Saa siinä yrittää pitää matalaa profiilia juoksemisen suhteen, kun koira hyppii seinille energianpuuskissaan ja kaataa kenkätelineetkin etesestä mennessään. Eilen käytiin sitten suosiolla taas metsässä juoksemassa ja treenaamassa linjoja. Vaikka koira on nyt peräkkäisinä päivinä päässyt revittämään täysiä, huomaa koiran kyllä kaipaavan pyörälenkkejä ja pidempiä juoksumatkoja.  Miten kerrotaan juoksua rakastavalle ADHD-lätylle, ettei pyörälenkkejä tehdä nyt ainakaan vähään aikaan, ja ainut juokseminen mitä voi tehdä, on vapaana metsässä ja sittenkin sievästi...  Kun pyörälenkkejä tehtiin n. 3 kertaa viikossa, ei koira tarvinnut niin paljoa vapaana juoksentelua, kun flexin kanssa pyöräily täytti juoksu- ja spurttailutarpeet. Nyt kun pyörälenkit lopetettiin seinään, ei koira näytä saavan juoksemisesta tarpeekseen... Mikä setteri siitä on oikein tullut?!? :) Ulkoportaiden nousu ei ole sujunut tällä viikolla ihan normaalitahtiin. Toivottavasti tämä on vain joku tilapäinen mielenhäiriö tai kiukuttelukohde, eikä mitään selkään liittyvää.

Tänään tokoiltiin ulkona ensimmäistä kertaa talven hallitokoa varten perustetulla Jämäryhmällä :) Tasoa ja ikähaitaria koirilla on 5kk -3 vuotta, pienimpien koirien ollessa tipsuja ja Karvavauvan ollessa suurin. Meillä ei mennyt ihan niin hyvin... Sitä energiaa on vaikka muille antaa, eikä keskittyminen oikein (taaskaan) toimi. Pitää alkaa tosissaan kinnittämään huomiota tuohon Karvavauvan touhottamiseen. Se vaan ei malta/osaa rauhoittua. Kierroksia otetaan koko ajan, jolloin keskittyminen on nollassa ja kaikki tehdäään puolitehoilla.

Onneksi tässä on talvi aikaa treenata tokoa ja yhteistreenejäkin tulee kaksi kertaa viikossa. Jälkiasiat jää talveksi tauolle, mitä nyt lumihangesta äippä meinasi koiraa opettaa nostamaan hukkuneita tavaroita :) Ensi kesänä olisi sitten tavoitteita vähän joka lajissa. Katsotaan mitkä tavoitteet sitten täyttyvät ja mitkä lässähtävät kuin pannukakku :)