Tokotreeneihin viime viikolla mentiin suoraan silmätarkastuksesta, joka tehtiin seurantamielessä. Helmillä on ylimääräisiä ripsiä ja välillä runsaastikin vuotavat silmät, joten käytiin tarkastuksella. Silmät olivat hyvässä kunnossa, ripsiä ei tarvitse polttaa, ellei vuoto sitten pahene. Tämä talvi on menty kuivilla silmillä, joten saattaa reagoida uimiseen tai johonkin ruoka-aineeseen myös silmillään/limakalvoilla.

Tokotreeneihin ehdittiin juuri ja juuri, joten ennakkovalmistautuminen ennen lyhyttä harjoituskoetta oli minimaalinen. Lääkärissä stressaavan koiran kanssa vietetty tunteroinen söi myös omaa keskittymiskykyä ja intoa. Kun edellinen nätöporukka oli viljellyt kehän laidalle makkaraa, ei koiran maan rakoon painuneen kuonon korjaamiseen jaksanut reagoida aina tarpeeksi voimakkaasti. Liikkeestä seisominen on ollut hyvin vähällä treenillä, mikä muuttuikin kokeessa maahanmenoksi. Seuraamisessa käännökset melko ok, mutta ilman palkkioita Helmin keskittymiskyky ei ole selvästi sitä parasta mahdollista. Palkkauksen satunnaistamista pitäisi harrastaa enemmän, jos jaksaisi... Tällä hetkellä tokoväsymys painaa taas päälle, eikä kotona jaksa tuntien välissä viikolla treenata oikeastaan ollenkaan. Rallyn palautusasentoa ja saksalaista käännöstä ollaan kuitenkkin treenattu, joten säännöllinen nakin tulo on koiralla vakio ;)

Helmi on paikallaolossa keskellä riviä takapuolta sheikkaamassa ;)




Taika-tenava puolestaan on treenannut noudon alkeita. OTE-KIITOS -leikkiä ollaan leikitty eteisessä pyyhkeellä pienestä asti, joten kun damilla aloitettiin nostoharjoitukset, oli OTE-käsky jo melko hyvin hoksattuna. Tästä huolimatta oli erittäin suuri positiivinen yllätys, kun Taika-tenava on 2-3 nosto/noutoharjoituksen aikana oppinut

- odottamaan noutolupaa hiljaa paikallaan
- lähtemään noutoon yhdestä käskystä
- ottamaan damin spontaanisti ylös
- palauttamaan damin sievästi käteen
- odottamaan palkkioherkkua istualteen

Ei meillä Helmin kanssa ihan näin nopeeta edetty... Vaikka Taika on todellinen häseltäjä ja talon ehdoton ykkönen ADHD-osastolla, on työskennellessä koiran keskittymiskyky ihan omaa luokkansa, jos vertaa lättypentuihin ja varsinkin Helmiin. Pihalla hajut ja kävyt vievät mennessään, joten noudon kanssa ei taitaisi olla yhtä hyvä tuuri ulkona. Siksi treenaamme vielä kovasti ulkona käskystä luoksetuloa ja noutoa sisällä. Homma on hyvin aluillaan, katotaan kuinka pian sen saa kustua kasaan ;)