Ei mennyt Helmin jälki ihan putkeen... Alku oli hieno, varma ja suoraviivainen, mutta avoimelle suolle helteeseen päästyään työvauhti hiipui olemattomiin, kaikki lähistöllä olleet ojat piti hyödyntää viilentymiseen, herneet paistuivat ja koira ei jaksanut keskittyä. Koira roikotti kieltä maassa asti ja ilmoitti hyvin selkeällä ruumiinkielellä kärsivänsä kuumuudesta... Harmi vaan kun kaikki mejäkokeet järjestetään kesäaikaan, joten siihen on vain totuttava. Ehkä odottelemme pään kypsymistä ja treenaamme vielä lisää ennen seuraavia kokeita. Äipän naaman väri oli tulipunainen maalissa, joten koville otti kuumuudessa juokseminen! Jos jotain hyvää täytyy jäljestä löytää, oli ensimmäinen osuus varman oloinen suoritus hukkaan asti, ja kaatokäyttäytyminen ja kaatojen tiedottaminen kunnossa. Avosta tuli lähes kaikille tulos, voittajaluokassa nollia tuli useampia, varsinkin yhdelle tuomarille. Kuumuus oli vaivannut myös voittajaluokan koiria. Ensimmäisenä aamulla olisi ollut kiva mennä jäljelle :)

Tuomariarvostelu:

"Reipas ja hyvin ohjattu lähtö. Helmi syö alkumakauksen, jonka jälkeen aloittaa reipavauhtisen jäljestyksen. Alkuosa osuudesta hyvin, mutta puolen välin jälkeen vetisemmällä ja aukeammalla osalla lukuisten kehoitusten jälkeen jäljen oikealle puolelle hukkaan. Otetaan puhdas jälki ja tullaan kulmalle lukuisten lenkkien ja kehoitusten jälkeen. (Kävi tutkimassa kulman NELJÄSTI, ei edennyt, ei löytänyt jatkoa) Makaus osoitetaan hyvin nyppien ja syöden, mutta uusi suunta ei selviä. Toinen hukka. Uusi suunta kohti aukkoa (hakkuuaukea), jossa laajan kierroksen jälkeen hukka ja koe keskeytetään. Harjoitellen sorkalle, jonka tutkii ja jää vierelle (muurahainen ehti sorkalle ensin ja pisti kuonoon...). Tänään Helmin pitkäjänteisyys ei riittänyt jäljen loppuun asti. Lisää harjoitusta niin hyvä tulee. "

Edit: Meidän kellarin pakastimeen muutti viisi Lenni Lokinpoikasta ja viisi Vaakkua. Helmi on asiasta hyvin hajulla, vaikka muuttorumba yritettiinkin toimittaa mahdollisimman salassa ;)

Edit. 2: Mejäkokeessa Helmin saatua haistaa kaikki jäljelle lähteneet ihmiset, ISTUI se keskelle tietä odottelemaan, että mitäs sitä sitten seuraavaksi... Juttelua oppaan, tuomarin ja kahden muun kesken kesti kuitenkin muutamia minuutteja... Tätä ennen oltiin istuskeltu yksin varvikossa, metsästetty nameja ja odoteltu omaa vuoroa. Oli ilmeisesti niin kuuma, että rauhoittuakin osasi ;)