Helmin hieroja mainitsi viime kerralla Avena Sativasta, kauranversouutteesta, jolla on rauhoittava vaikutus. Pienten ymmärrysongelmien jälkeen luontaistuotekaupasta lähti yksi pullo mukaan. Nyt Helmiä ruiskutetaan aamuin illoin suuhun ennen ruokailua. Viikko on totuttelua, sen jälkeen jatketaan täydellä koiran annostuksella. Odotellaan ja katsellaan, huomaako eroa.

Kotona koira on rauhallisuuden perikuva, mutta treenatessa ja muiden koirien seurassa pieni pää pyörii karusellissa ja saa aikaan ennalta-arvaamattomia sinkoiluja sinne tänne remmin salliman metrimäärän, sekä pitkiä rauhoittumisaikoja. Pelkkä damien näkeminen, treenikamppeet tai lyhyt remmi saa koiran pomppimaan kenguloikkaa innostuksesta. Treenimotivaation puutteesta koiraa ei ole koskaan voinut syyttää :)

Tänään treenattiin tokoa ja nomea samanaikaisesti. Noutoon pääsi vasta täydellisen sivussa istunnan jälkeen, lähetyspaikkaa vaihdeltiin Äipän vasenta jalkaa tiivisti palvoen, sekä haamulähetyksiä tehden. Kontaktia otettiin damihavaintojen välissä, ennen siirtymisiä lähetyspaikkaan. Aluksi myös treenattiin useamman damin läheisyyttä. Äippä valitsi damin joka piti noutaa, eikä koiran oma valinta tullut kuuloonkaan. Treenit sisälsivät myös helppoa hakua vaativalta ja isolta lumivuorelta, sekä nouto-hyppy -yhdistelmän alkeita. Ylitettävänä oli koulun pihan matala aita, joka palautusmatkalla suoritettiinkin 10m päästä hypyn sijaan KIERTÄMÄLLÄ  (karjuvasta Äipästä huolimatta...). Äippä päätti luottaa demonstraatioon, joten noutokohtaa siirrettiin vielä 10m aidan päästä kauemmaksi. Tämän jälkeen äippä pomppi ja nouti itse damin pari kertaa (itseään kovasti tehtävän suorituksesta ääneen kehuen), jotta tyhminkin noutaja olisi osannut damin oikean palautusreitin. Niin osasi sitten Helmikin :) Voi sitä koiran ylpeyden määrää, millä dami tuotiin onnistuneen noudon jälkeen Äipälle!  Ei se ole niin helppoa se esteen ylitys dami suussa :) Onneksi aita on ja pysyy, joten treeniä tullaan jatkamaan ja noutomatkaa pidentämään :)  Damitreenien jälkeen metsästettiin lentäviä lumipalloja ja juostiin kinoksiin epäsäännöllisiä kuvioita :)

Treenien jälkeen koira on ollut hyvin huomaamaton lattialla loikoilija :)