Juu, käytiin Helmin kanssa starttaamassa ensimmäisissä virallisissa rallykokeissa. Startti oli myös ensimmäinen missään tokotyyppisessä lajissa, eikä möllejäkään ole alla yhtään...

Treenit ovat menneet pääsääntöisesti hyvin tai erittäin hyvin. Sivulta eteentuloa ei ihan ole keretty hiomaan loppuun ja kiertäminen on joskus hieman kysymysmerki koiralle, jos se ei ehdi keskittyä käskyjen miettimiseen, vaan vetää tunteella ;) Keskittymiskyky on ollut koiralla pääsääntöisesti hyvä, kun välissä on päässyt koiraa innostavasti kehumaan.

No rallyradalle piti startata neljäntenä, mutta poisjääntien takia jouduttiin radalle jo toisena, joten rataantutustumisen jälkeen ei ehditty katsoa yhtään suoritusta, rauhoittua koiran kanssa, hioa asennetta työmoodille eikä ottaa kontaktiharjoituksia kunnolla. Radalle mentiin sitten jääkylmänä ja huonolla keskittymisellä. Jo alusta asti koira huomasi ettei herkkuja ole tulossa (jäivät kotia jääkaappiin...), joten rata laamailtiin läpi haistellen pari kertaa maata, kaatamalla tuomarin arvostelulapun mukaan myös joku kyltti, syömällä heinä ja hidastelemalla ja tuijottamalla valokuvaajaa... En ole pitkään aikaan odottanut radalla maaliin pääsyä näin kovasti... :D Luulin että koko halli on kisa-areenana, eikä treenitilaa sisällä ole, joten tultiin melko myöhään paikalle, ettei koira ehtisi kuumentaa itseään autossa. Olisi hyvin ehtinyt vetää omat rataharjoitukset ennen kisasuoritusta, jos vaan tuon olisi tiennyt.

Rallyssä jokainen koirakko saa lähtiessä 100 pistettä, josta tehdään sitten radan kuluessa vähennyksiä virheiden perusteella. Oltiin näköjään suoritettu joku kyltti väärinkin (istuikohan väärässä kohtaa ennen etenemistä?), mikä rokotti pisteitä heti 10:llä. Pujottelussa oli huonoa kontaktia, joka näkyi remmin kiristymisenä. Remmin kiristymiseen riittää siis lukon nousu pannasta 90 astetta. Huonosta radasta huolimatta saatiin eka hyväksytty tulos rallyn ALO-luokasta, mikä olikin tavoitteena. Herkutonta ratasuoritusta ja eteentuloa pitää treenata vielä kovasti lisää. Muuten homma on kovasti kiinni koiran päivästä ja keskittymiskyvystä. Ehkä sitä koulutustunnusta voisi metsästää tokon sijaan rallystä... :)