Helmi kävi kuvauksissa 17kk ikäisenä Oulussa. Viivi-äippä tuli samalla kertaa silmäkuvaukseen, joten kaikki Karvavauvan kolme äitiä olivat henkisenä tukena paikalla. Eläinlääkärillä ei ollut mitään ongelmia tutkia koiraa, eikä pöydälläkään olo hirveästi stressannut. Sen verran eläinlääkärikäynnit kuitenkin aina jännittävät, että kiiltävä musta karva sai valkoisen hilsepeiton muistoksi visiitistä :) Äipälle tuli ihan tippa linssiin, mutta tämäkin johtui kirkkaiden valojen sytyttelystä pimeään huoneeseen :)

Käsikopeloinnin ja silmien tiiraamisen jälkeen Karvavauva sai unilääkettä ja sammui "ankkuriasentoon" kuvaushuoneen lattialle, mistä kiltti lääkäritäti kärräsi koiran lonkkakuvauksiin. Herääminen oli kuvausten ja piristepiikin jälkeen tahmeaa. Pää oli sekaisin ja kävelyä piti hieman tukea, mutta itse koira käveli asemalta pois ja autoon.

Pissaa odoteltiin ja yritettiin pariinkin otteeseen illan aikana altakastelun estämiseksi. Huoli oli kuitenkin turha, sillä koira hoiti vessa-asioinnin ulos. Koira oli selkeästi levoton, olisi halunnut tulla perässä koko ajan, eikä jäädä omaan petiin nukkumaan. Viltti löytyi joka välissä lattialta, eikä koiraa lämmittämästä... Piippausta kuului koko ajan koiran ollessa valveilla. Olo oli ilmeisesti aika huono ja päätä kivisti. Yöpuulle päästiin vasta 01.30 koiran hiljennyttyä. Aamulla koira oli jo selkeämpi, vaikka pahan olon huomasi vieläkin. Äipällä oli onneksi vapaapäivä, joten seuraava aamu saatiinkin ottaa rauhassa.

 

Ohessa Helmin kuvaustulokset;

 

Kyynärnivel                       0 / 1  (lievää sumua, itse nivel ok)

Lonkkanivel                       A / A

Polvilumpiolux.med.           0 / 0

 

Silmät                               Distichiasis: todettu    (ylimääräisiä ripsiä)

                                        Ektooppinen cilia: todettu   (ylimääräisiä ripsiä)

                                        Linssin etuosan saumalinjan katarakta: todettu

                                                            (täplä haittaamattomassa paikassa)

 

HARRASTUKSET

Mitään harrastamista tai koiran elämässä näkyvää/haittaavaa vikaa ei siis ollut, joten äipän suunnittelema canicross juosten ja ehkä kickbikella toteutuvat vielä tänä keväänä, kunhan sopiva juoksuvyö löytyy ja mahdollinen kickbike kotiutuu :) Enää tarvisi löytää 10km hiekka/sorateitä lähialueilta...

OSN ry:n parissa aloitetty tokoharrastus jatkuu toivottavasti yksityisen koirakerhon joukoissa. Mejää aloitellaan heti kun lumi sulaa (pakasteessa olisi jo verta...), nomea treenataan pihalla ja lähialuilla, kasvattajan kanssa ollaan tehty "suunnitellumpia" harjoitteita. OSN ry:n järjestämälle taipparikurssille osallistumme tänä keväänä toista kertaa. Viime keväänä koira oli puolivuotias ja sen huomasi... ;) 

Oulun Golden Ringin kanssa ollaan harjoiteltu näyttelyitä varten esittämistä, juoksemista ja yleistä hallittavuutta. Ainoana "Mustana lampaana" olo ei ole ollut huonompi juttu. Kultaiset ovat ottaneet mustan koirakon enemmän kuin hyvin vastaan :) Lisäksi 12 kultaisen joukkoon on mahtunut  yksi tuttu ruskea labbis. Helmi teki ensimmäisenä koirana puhtaan radan GR:n koirapujottelussa alkuviikon harjoituksissa ja vielä löysällä hihnalla! Juoksu menee myös hyvin :)

Keväälle ja kesälle tavoitteena on NOU1, mejästä AVO-tulos, möllitokon kokeilu syksymmällä, kunnon kohottaminen (varsinkin äipällä...) canocrossissa kisakuntoon, vaikka vain möllikisaa varten. Ainakin parit nomekokeet äippä aikoo seurata sivusta tai avustajan ominaisuudessa. Jos ei tänä kesänä nomeilla, niin ainakaan ei ole tahdosta jäänyt kiinni :) Äippä oppii parhaiten kokonaisuuksia hahmottamalla, joten kokeneiden koirien kisasuoritusten seuraaminen tuskin haittaa omaa treenaamista. Mikäli taipparit eivät mene läpi, siirtyy nomeilu automaattisesti ensi kesään... Mejää olisi kiinnostus jatkaa mahdollisimman pitkälle ja kisata parikin kertaa kesän aikana. Katsotaan miten treenit lähtevät sujumaan ja musta kirsu "tositilanteessa" toimii ;)