Täksi päiväksi oli sovittu riistatreeniä Iita-siskon kanssa, joten sumuisen ja tukahduttavan aamun avaus lähti käyntiin Niilesjärvellä. Ensin tytön leikkivät ja hoitivat pakolliset vessa-asiansa (Helmi...) ja tämän jälkeen vihellettiin treffit poikki ja aloitettiin treenit.

Keppitappelu!

Iita suoritti ensin, Helmi majaili kevythäkissä. Iita teki lokeilla kakkosmarkkeerauksen avoveteen ja kaislikkoon, ei ongelmia. Tämän jälkeen oli kukkulan taakse tehty maamarkkeeraus vaakulla. Iita meni hienosti hieman vaakusta ohi ja palasi tuulen alta vaakkua paikallistamaan. Vaakku kauniisti käteen ja pupulle. Pupu raahautui vajaan 100m narun perässä ja jäi puun taakse Iitaa piiloon. Iita tuumasi vähän aikaan Jussin luona, mutta otti sitten reippaasti saalista mukaan ja vei Tanja-äidille :) Tämän jälkeen otettiin toinen pupujälki eri paikkaan, mutta sen palautus 2m päähän, kun koiralla oli jo niin kuuma. Pupu päätettiin jättää hautumaan, ja taas koirat pääsivät vähäksi aikaa vilvoittelemaan järveen.

Helmi teki ensin ykkösmarkkeerauksen avoveteen/kaislikkoon parin metrin päästä rantaviivasta, ja tämän jälkeen saman ohjauksena. Hienot palautukset ja suoritusvauhti kiitettävää! Tämän jälkeen tehtiin maamarkkeeraus vaakulla ja perään maaohjaus samaan paikkaan. Markkeeraus meni hyvin, mutta kuumuus näkyi Helmilläkin ajatuksen karkailuna, joten ohjauksessa koira piti palauttaa pysäytyspaikalle ja lähettää sivusuunnalle vaakkua hakemaan. Vaakun jälkeen otettiin taas vesipeuhausta :)

Iita suoritti vielä lopuksi pupulla maamarkkeerauksen, ettei pupupalautus jäisi huonoksi. Markkeeraus ja palautus menivät nappiin, joten pupullekaan ei jäänyt huonoja muistoja.

Lähtiessä Helmi haistoi Iitan pupujäljen, mikä piti tietenkin mennä suorittamaan. Pois se ei olisi tullut millään, joten Äiäpn piti puuttua niskoitteluun ja pysähtymisen ignorettamiseen. Pillipysäytystreeniä taisi tulla 3kpl, joista yksi damilla vahvistaen.

 

Vesikuplien tekoa ja pientä sukellusveneilyä...