Tänään kävi Jeti -labbis meillä kylässä. Jeti oli edelleen yhtä rakastunut Helmiin kuin ennenkin ;) Jeti oli myös siirtynyt raakaruokintaan ja näytti hyvältä ja sopusuhtaiselta. Aamupäivän spurttailut Jetin kanssa imivät kaikki mehut koirasta, joten iltaan asti lähinnä kulutettiin sohvaa ja käytiin välillä pihalla asioilla. Illalla auto kotiutui tasan 19.00, jolloin Helmi sai huomata Äipän crossipyörän kiinnittyvän auton takaosaan ja Helmin pääsevän mukaan! Voi sitä riemua ja onnen päivää!!! 

Kevään ensimmäiset vapaat crossailut tehtiin syksystä tutulla reitillä Oulunsalossa. Äippä kertoi suuntakäskyillä oikean reittivalinnan, ja sen jälkeen koira juoksi oikeat polkuyhdistelmät vanhasta muistista. Koira viiletti kangasta pitkin ja ylimääräisiä tutkimusmatkoja samalla tehden, joten kunnon päälle crossailu ei koiralla ottanut. Äippä seurasi silmä tarkkana koiran takapään käyttöä, eikä sille voinut antaa muuta kuin arvosanan erinomainen :) Käärmejuoksusta ei ollut tietoakaan, vaan koira ojensi takatassut pitkälle taakse peitsatessaan reipasta vauhtia pyörän edellä. Koira selvästi nauttii pyöräilyreissuista, joten toivon mukaan niitä saadaan tehdä jatkossakin. Nyt otetaan taas pari päivää juoksun osalta hissukseen ja tarkkailaan takapään toimintaa. BOT on käytössä ja huomenna tehdään perusteellisempaa takapään möyhintää.

Juoksureissun jälkeen iloinen koira sai pyyheloimen selkäänsä ja auto vaihtoi paikkaa läheisen soratien varteen. Nälkäinen koira jäi protestoimaan kotimatkan keskeytymistä autoon ja Äippä lähti vielä lähistölle vetämään veretettyä sientä perässään, vaikka nälkä kiusasi reippaan pyörälenkin jälkeen Äippääkin... Kiittämätön koira! :) Huomenna sitten avataan vuorostaan virallinen mejätreenikausi. Pitäisköhän tehdä pitkä pk-jälki alle... Olis parempi mennä hyvin... Tänä kesänä me halutaan mejätulos!!!

Treeniä treeniä... Pitää varmaan alkaa jo suunnittelemaan mitä treenataan milloinkin. Nome ja mejä (+pk-jälki) ovat nyt Äipän arvojärjestyksessä ykkösinä, joten toko on taas jäänyt taka-alalle... Ehkä me ensi talvena jo tsempataa siinäkin lajissa ;)  Pk-jälkeä ei olla tänä kesänä menossa kisaamaan/yrittämään, mutta se rauhoittaa koiraa ja saa keskittymään paremmin jälkeen, joten pk-treeni kulkee mukana ihan mejää ajatellen.