Helmi osallistui ensimmäiseen oikeaan näyttelyynsä viime viikonloppuna. Handlaus oli myös äipälle eka kerta. Seisomista ja juoksemista oli harjoiteltu, mutta seisominen ainakin meni hieman hakoteille. Tassut kun eivät pysy siinä missä pitäisi. Kuumuus ja muutama ylimääräinen kesäkilo tekivät koirasta hieman laiskahkon, joten iloisempi ja energisempikin esitys olisi voinut olla. Äippä tajusi ja muisti sentään oikeat liikkeet, joten ihan täysin päin prinkkalaa ensimmäinen kehäkäynti ei mennyt. Parannettavaa toki jäi ja paljon...
 
 
 
Ohessa tuomarin arvostelu;
 
Iloinen juniorinarttu, hyvät päälinjat - kuono-osa saa vielä täyteläistyä. Hieman kookkaat korvat, hyvä kaula, riittävästi kulmautunut edestä, eturinta saa vielä täyttyä. Hieman pyylevä runko (...), luisu lantio, riittävät takakulmaukset. Litteät ja löysät tassut, liikkeiden tulee kovasti tiivistyä niin edestä kuin takaa, askelpituus on hyvä, hyvä turkki.


Eli keskenkasvuinen ja laiharia tarvitseva iloinen Dumbo :)
 
 
 
Helmin veljistä Topi ja Jippo olivat paikalla saalistaen punaiset EH:t. Helmin äippä sai myös H:n. Kasvattajan mielestä Helmilläkin on täydet mahdollisuudet vielä nauhan väriä parantaa, mutta Helmi saa nyt hieman kehittyä ensin. Näyttelyn jälkeen jatkettiin matkaa kasvattajan mökille pentutreffien ja harjoitusten merkeissä. Koiria taisi olla yhteensä 8kpl, ja treenejä tehtiin erilaisia molempina päivinä. Äippä unohti kumpparit kotiin, joten suo tarjosi ilmaisen jalkakuorinnan NOME-harjoitusten lomassa.
 
Kuva ja oikeudet Tiina Pikkuaho
 
 
 
Kuvassa makaa äippä Viivi. Lapsukaiset Jippo, Topi ja Helmi istuvat rivissä. Kuva on otettu uimareissun jälkeen, joten turkit ovat märkänä :)
 
Helmi ehti olla laiharilla reilun viikon ennen näyttelyä, mutta laiharia joudutaan jatkamaan vielä vähän aikaan, jotta kadoksiin joutuneet kylkiluutkin löytäisi turkin ja rasvakerroksen välistä ;)