OSN:n tokotoimikunta tokoili alan gurun johdolla, jonka nimeä en nyt tähän hätään muista... Paikalla oli myös Helmin ihana pikkusiskopuoli Marge omistajansa Pipan kanssa. Marge treenasi kontaktia liikkeessä peruutellen ja pujotellen. Margen kontakti oli niin hieno, että pujottelua pystyi tekemään myös ihmisryhmässä :)

 

Treenien hienoimmat ja iloisimmat hypyt olivat 1,5vee kultsupojan aikaansannoksia :)

 

Ei hyppyinnossa ollut kyllä muillakaan moitittavaa ;)

Helmi paransi suorituksiaan koko ajan loppua kohden. Palautetta tuli (ihan aiheesta!!!) minulle käsien ja pään asennoista seuraamisessa, koiran turhasta varmisteluvilkuilusta, koiran turhasta koskettelukehumisesta kun sanallinen kehu olisi riittänyt, sekä nopeammasta vapauttamisesta suorituksen jälkeen palkkiolle. Tähän asti koira on saanut "lopettaa liikkeen" vasta vapaa-käskyllä, mutta kouluttajan mielestä kehu oli oikea tapa vapauttaa koira ja kertoa oikeasta suorituksesta. Helmi treenasi seuraamista, perusasentoa (jossa ei yllätysyllätys ollutkaan mitään korjattavaa!!!), sivulletuloa, täyskäännöksiä ja 450 asteen pyörimisiä, hyppyä ja luoksetuloja. Luoksetulot olivat Helmimäisen nopeita ja sivulletulopompulla höystettyjä ;) Lopuksi tehtyä yhteisliikkurointia rivissä Helmi ei tehnyt loppuun asti, kun eväät loppuivat ja seuraamiset alkoivat olla Helmin tasoon nähden liian pitkiä. Harjoitus oli kuitenkin erittäin hyvä!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Helmin koiratuttuja oli ilmoittautunut Pyhännälle spanieleiden taipumuskokeeseen. Toinen näistä oli Helmin poikaystävä, ESS Manu :) Äippä ajoi myös sakkonopeudella (kirjaimellisesti...) aamulla taipparipaikalle erilaisia spanieleita katsomaan ja jännäämään omistajien mukana koirien suorituksia. Manu läpäisi taipparit helposti, WSS-Kosti ei irronnut hakuun tarvittavan kauas. Haku oli uutta, mutta laahausjälki oli tuttua jo noutajien taippareista, vaikka spanielit suorittivatkin sen kytkettynä.

 

Manun sosiaalisuus hyväksytty!

 

Kosti halusi pussata tuomaria!

 

Vesityö suoritettu ja SPA1 hyväksytty! Manu on ihan fiiliksissä ;)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tänään käytiin pitkästä aikaa lähipellolla treenaamassa markkeerauksia ja etäisyyden arviointia. Pelto oli niitetty, mutta tavara jätetty pellolle, joten Äippä päätteli pellon olevan välivuotta pitämässä, kun ei siihen mitään oltu keväällä kylvettykään. Olisikohan kyseessä taas semmoinen EU-pelto, eli pakkolunastusta pakoileva "viljapelto" ;) Kerättävää heinää kun ei jätetä maahan mätänemään. Enivei, koiruus treenasi pallonheittimellä etäisyydenarviointia ja tarkkaa nenätyöskentelyä, sillä pellolla maannut sekaheinä peitti pallon tehokkaasti ja vaati tarkkuutta nenätyöhön. Pallo ei jäänyt Helmillä hukkaan :)  Samaa tehtiin myös kakkosmarkkeerauksena dameilla, sekä lyhyttä linjaa pysäytyksellä ja lähihaulla. Linja ei mennyt ykkösellä putkeen, kun koira selvästi tuijotti lähihakukäskyä pillitettyäni minua ihan pokkana, että eihän täällä mitään näy... Selvästi lähihakua ja linjayhdistelmää treenattava lisää... Pellolta suunnistettiin vielä venesatamaan uimaan, missä koira sai taas uintitehtäviä :) Koiruus on siitä niin ihana tapaus, että se kestää toistoja vaikka kuinka paljon, eikä koskaan lopeta töitä kesken!

 

Vesipeto onnellisena :)