Helmi välttelee juoksun vuoksi poikakoiria nyt parisen viikkoa, joten Iita-siskon kanssa kahdestaan treenaamaan pääseminen oli mukavaa :) Treenien aloitus hieman venyi päätöntä menoa aiheuttaneen Numero Kakkosen vuoksi, joka piti saada alta pois häiritsemästä ennen treenien aloitusta :)

Treenipaikkana oli ihan uusi löytö Valkeisen lähettyvillä. Ohi on suhautettu viime syksynä maastopyöräillessä, mutta vauhti on varmaan ollut sen verran kova, ettei mahdollisia treenimaastoja ole ehtinyt miettimään :) Kova vauhdinpito johtui muistaakseni verenhimoisista "Suomen ilmavoimista". Metsäpolkua poispäin tieltä kävellessä Iita-sisko käveli edellä ja Helmi + Äippä perässä, jolloin Äippä sai sujautettua salaa damin polulle, ilman että edellä kävellyt Iita huomasi mitään :) Koirat treenasivat linjoja ja eteen -käskyä. Linjat olivat pitkiä, eikä damin sijainnista kerrottu koirille mitään :) Noutojen lisääntyessä näyttivät kuitenkin luottavan, että lähetetystä suunnasta jotain löytyy kun vaan tarpeeksi juoksee, sen verran vauhdikasta etenemistä saatiin koirille aikaiseksi. Linjaa tehtiin taas Koiramme -lehden 3/2011 ohjeella, joka toimi molemmilla koirilla :) 

Molemmilla koirilla systerin läsnäolo huononsi palautusta. Toki rankka lumijuoksu damille ja takaisinkin vaikutti, mutta takana ollut sisko sai aina hieman epävarmuutta ja parin metrin mietintämatkan aikaiseksi ennen damin luovutusta. Hakua olisi ollut kiva tehdä, mutta maasto ja lumi oli liian upottavaa. Koirat suorittivat myös tiheään metsään tamppaamattomasta kohdasta lyhyttä linjaa, mutta maasto ja vyötäröön asti ulottunut lumi ojan päällä häiritsivät hieman keskittymistä etenemiseen ;) Lyhyttä, "seinän" läpi menevää linjaa Äippä treenaa jatkossakin koiran kanssa. Kaikki muutkin "luonnolliset esteet" pitäisi opetella linjalla ylittämään. Ainakin ojaharjoituksia, niemi- ja aukean alueen ylittämisharjoituksia pitää linjaan liittyen lisätä. Treeneistä jäi erittäin hyvä mieli sekä koirille, että ohjaajille! Lopuksi Iitan Oma Ihminen otti kuvia siskoksista.

 

 

Btw, jänö pomppi juuri äsken keskellä kirkasta päivää keskellä meidän pihaa ja jatkoi pihatietä eteenpäin! Ihan elävän elämän Suicide Bunny!