Taika kävi taas sunnutaina pentutreffeillä kirmailessa kavereiden kanssa. Koska paikalla oli Lotta-bedlington ja omistaja Paula kameransa kanssa, saatiin pennuista taas uusia otoksia :) Kuvista ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut! Ohessa vain muutama kaikista hienoista otoksista;

 

 

 

 

 
Helmi on viime aikoina kunnostautunut rallytokon saralla. Sunnuntaina suoritettiin ekaa kertaa elämässä rallyrata AVO-luokan mukaisesti kytkemättömänä. Kyllä, Helmi oli kytkemättömänä treenihallissa ja kyllä, suoritti rallytokorataa, luit ihan oikein ;) Treenit menivät ilmeisesti muidenkin mielestä melko mukavasti, koska pois lähtiessä kävin oheisen keskustelun;

- Hei onko toi sun koira hoffi vai flätti?
- Tää on flätti, mitennii?
- Ei ku mä vaan ajattelin et miten se on noin rauhallinen?
- (joitan omituista soperrusta ja suu auki tuijottamista...)

AVOn kyltit ovat selvästi haasvavampia, sillä niissä tulee paljon paikallaoloa seisaaltaan, koiran kiertämistä ja pientä helppoa teknistä sälää, jotka liikkeessä nousevatkin yllättävän vaikeiksi MUISTAA!!! :) Helmin lemppari on houkutus-kyltti, mutta minä en jaa tätä näkemystä. Pallohullulle koiralle on lievästi sanottuna vaikeaa kävellä maassa kiusaavan pallon ohi... Radalla ei myöskään tarvitse enää viljellä herkkuja koko ajan, vaan sanalliset kehut riittävät. Puolikkaalla AVO-radalla taisin palkita herkulla vain kahdesti.

Taika jatkoi agilityuraansa toisilla treeneillä. Tunnin aikana ehdittiin tutustella ja koekäyttää AAAppo, Putki, Pussi, Hyppy (5cm...), Keppi ja Rengas :)  AAppo oli tosi kiva, kuten myös kepit. Pussia suoritettiin myös muutaman kerran itsenäisesti, kun Taika innostui viipottamaan yhä uudestaan ja uudestaan pussin läpi... ;) Nopeesti se hoksaa mistä sitä oikeen palkitaan :)

Tällä hetkellä koirilla on melko monet treenit viikossa. Taikalla agia ja viimenen kerta tokoa, Helmillä tokoa, nomea, kasvattajan tokoa ja vielä rallytokoa. Tälläkin viikolla treenejä olisi ollut 5 kertaa, jos tämän päivän nomeilua ei olisi peruttu. PIkku hiljaa kevättä kohden nomen määrän pitäisi lisääntyä entisestään. Nyt nomeilut ovat olleet selvästi kesää ja syksyä vähemmällä. Lisää kurssi-ilmoittautumisia on kuitenkin heitetty ilmaan. Taika on ilmoitettu noutajien taipumuskoekurssille, Helmi nomekurssille ja Taika taitaa päästä myös tokon jatkokurssille tai sitten esimerkkikappaleeksi pentukurssille. Jää nähtäväksi. Ei meillä tekeminen lopu ;)