Pyhäkoululainen... ;)

Taikalle tulee maanantaina 4kk täyteen. Etukäteen oli tarkoitus aloittaa pillitreenit heti kun pentu kotiutuu ja pillittää joka ikistä ruokailua ennen ja aina pihalla herkun kera, mutta kun Taika ei ole ainut koira. Ruokailun yhteydessä pillittäminen ei onnistunut, kun Taika piti laittaa Helmin "pyyhkeenkuivaushäkkiin" ruokailemaan ja tapaa on jouduttu jatkamaan, ettei Helmin kanssa tarvisi vierailla allergiareaktioiden vuoksi eläinlääkärissä joka ikisen ruokailun jälkeen, jos Taikalla on jäänyt kuppiin jotakin... Helmi taas tietää tasan tarkkaan milloin on ruokailuaika, joten turha olettaa, että koira olisi kahta metriä kauempana, kun käsky ruuanodotuspaikalle tulee.

Jos sisällä yllättäen pillittää, saa vastaansa sata lasissa revittävän noutajan, joka liukkaalla lattialla luistelee päin ja alkaa touhottaa innoissaan ympärillä tekemisen tai palkkion toivossa. Pieni pentu ei oikein sopinut tähän kuvioon, tai meinasi jäädä paremminkin näiden kuvioiden alle... Jos noutajan sulkee toiseen huoneeseen ja pillittää pennulle, tulee äkäistä vinkumista ja jälkeä oveen, kun Helmi yrittää totella pilliä ovenkin läpi...

Helmillä ja Taikalla on eri pillit, toisella matalampi noutajapilli, toisella korkeampi spanielipilli. Helmi tottelee nähtävästi molempia, Taikan kuullen en noutajapilliä ole halunnut pillittää. Taikan kanssa ulkoillaan hyvin vähän kahdestaan, lähinnä ruokailun jälkeen. Tätä pitäisi tehdä enemmän ja yhdistää pillitreenit tähän, mutta kun ne perusteet pitäisi saada ensin rauhassa kuntoon ennen ulos siirtymistä, missä häiriöitä on enemmän... Istumistakaan ei olla tehty vielä pillillä, pysähtymistä/käännöstä tosin lähes joka lenkillä Helmin mennessä väärään suuntaan tai edettyä liian kauas. Luoksetulotreeniäkin on tehty ihan luvattoman vähän, eikä se ole vielä vähään aikaan kunnossa, varsinkaan jos Helmi on lähettyvillä. Tänään tehtin vasta ensimmäiset "jalanpalvontatreenit" ja koekäytettiin Taikan tuleva noutajahihna, kun illasta käveltiin olohuoneessa kivoja kuvioita jalan lähettyvillä kanapalojen toivossa :) Ulos mentäessä ei myöskään pilliä ehdi puhallella, kun ajatuksia lukeva noutaja on jo pompannut ylös ja seuraa kuin hai laivaa kohti eteistä. Kun noutaja pomppaa lattiatasosta ylös, tekee pentu myös samoin.

Nyt siis ahistaa liian vähiin jäänyt treenaaminen ja luoksetulon kuntoon saaminen. Pitää varmaan ostaa se herkkupussi ja alkaa treenaamaan luoksetuloja sisällä, kun Taika alkaa olla nyt vähän isompi ja tallotuksi tuleminen epätodennäköisempää. Eihän tässä muuten ole mitään hätää, mutta luoksetulo ja pillille pysähtyminen ovat ne kaksi tärkeintä ominaisuutta, jota käyttökoiralta vaaditaan. Nyt taas olisi iän puolesta kaikista otollisin aika kouluttaa kaikki selkärankaan menevät opit koiralle. Tämän kun ryssii tai juosten kusee, saa jatkossa tehdä triplasti töitä. Nimimerkillä kokemusta on... ;) 

Se vähä mitä nyt osataan, on kontakti liikkuvasta kädestä huolimatta, istuminen suullisesti ja käsimerkillä, oviluvan odottaminen, tassunpyyhintäkuviot ulkoilun jälkeen, autoilu, häkissä hengaillu ruokakuppia odottaessa, kieltoääni, kynsien leikkuu ja käsittely, rauhoittuminen, kääntymisvihellys ja reunaan -käsky lenkillä. Remmissä kävellään vaihtelevalla menestyksellä, välillä sievästi kävellen, välillä Helmin perään riekkuen. Kontakti on kuitenkin erittäin hyvällä mallilla. Yhtä keskittynyttä tuijotusta en ole Helmillä nähnyt koskaan, eikä Helmi ole koskaan yrittänyt kaksoistuijotusta päätä lähentämällä, kuten Taika kerran varioi. Siinä vaiheessa oli jo pakko hieman naurahtaa, kun kuono oli jo aika lähellä omaani... ;)  Kontaktin yhdistäminen liikkeeseen ei välttämättä tule olemaan helppoa, sillä Taikan mielestä kontaktissa kuuluu aina istua. Myös maahanmenoa harjoitellessa Taika tarjoaa kontaktia niin kauan, että minä alan nauramaan. Miten surkea kouluttaja sitä voikaan olla, kun ei maahanmenoa osaa kouluttaa kummallekaan koiralle... Noo, kokeillaan hissimenetelmää seuraavaksi.

Näissä "positiivisissa" tunnelmissa jatketaan kohti vuotta 2012. Luvassa on pentutreffit Taikan Heta-siskon kanssa heti uuden vuoden kunniaksi 1.1.2012! Heta on juuri se pentu, joka meillekin oli pitkään ykkösvaihtoehto. Ompas kiva, että molemmilla koirilla on siskot samassa kaupungissa :)