Helmi on nyt pari viikkoa treenannut springerin ja pyörän kanssa juoksua. Matkan pituutta ja vauhtia muutellaan hidas mutta varma kehitys mielessä.  Menointoa on sen verran, että hidastus/pysäytyskäsky on ollut varsinkin matkan alussa kovalla käytöllä... ;) Samalla on treenattu niitä ei vielä aikaisemmin täysin hallittuja kääntymiskäskyjä.

Viime viikonloppuna mätsäröitiin Sin4-ruusukkeen verran. Helmi olisi tahtonut pistellä hienon palkintoruusukeen tyytyväisenä poskeen, mutta pakollisen kuvaussession jälkeen ruusuke korjattiin äipälle talteen... Kesän ehkä ainoa näyttelykäynti on heinäkuun 24. päivä, joten ennen sitä yritetään löytää vielä ainakin yksi mätsäri harjoittelua varten. Helmi juoksee sievästi vierellä, ei reuhaa mitään, mutta seisominen saisi olla ryhdikkäämpää ja iloisempaa. Viikonlopun mätsäri oli ensimmäinen, jossa koira malttoi pysyä täysin paikallaan tuomarin perusteellisen ruumiintarkistuksen ajan! Myös maltti ja rauhallisuus on pikkuhiljaa parantumaan päin, joten mätsärissä äippäkin sai jo hieman seurata muiden suorituksia, eikä keskittyä vain koiraan. Jotain kehitystä sentään ;)

Puutarjajyrsimellä ajeltu kaula...

 

Tokoiltu on pari kertaa viikossa, enemmänkin voisi. Ennen juhannusta olisi tarkoitus ainakin kahdet kunnon tokotreenit saada aikaiseksi, sekä verestää mejätaitoja. Juhannuksen jälkeen jatkuu arkinen aherrus tokon, mejän ja juoksemisen kanssa. Syksymmälle suunnitelmissa on möllitokon alossa starttaaminen, sekä mahdollisesti BH-koe. AD-koe kiinnostaisi myös, mutta niitä ei täällä päin juurikaan järjestetä. Noutoja on tehty viime aikoina melko vähän, mutta sitäkin laadukkaammin ;) Lintuja on laitettu varauslistalle ;) Hiljaa hyvä tulee!