Perjantaina Taika sai ex tempore hankitun irtoagilitytunnin Active Dogilta agin peruskurssilta. Oltiin pienimpiä ja vaan yks kurssi takana, mutta vaikka me kosketusalustaa ei ollakaan vielä opiskeltu, päästiin silti pomppimaan muutamaa estettä, treenaaman vinokeppejä ja huomaamaan minun käyttämäni sulkapalloilijan ohjaustekniikka vähintääkin koira hämääväksi :) Minä juoksen ja käsi huitoo... ;) Nyt treenattiin myös ekaa kertaa "ilmassa" ollutta rengasta. Putkea vedettiin omaksi iloksi muutamia kertoja. Kyllä pitäis treenata kotonakin, jotta hommassa edistyisi tarpeeksi nopeasti. Kroppa pysyi ehjänä, mistä olin enemmän kuin hämmästynyt! :)

Lauantaina oli sitten taas Taikan tokon peruskurssi, missä oltiin kai myös pienimpiä. Suurin osa oli yli vuosikkaita, vanhimman ollessa 3,5v. Tehtiin takapäätreeniä muovisella korokkeella, sivulletulon kiepautusta ranneliikkeellä, palkitsemista ja katsekontaktia, luoksetuloa ja omatoimista putkitreeniä siinä välissä ;) Taikan takapään ketteryys ja sen käyttö on iiiiiiihan eri luokkaa kuin Helmillä, joten haavi jää joskus auki, kun koira tekee vaikeana pitämäni asian ensimmäisellä kerralla oikein... Pesusoikko pitää ostaa näköjään myös kotiin, jotta kiertoliikettä päästään treenaamaan. Taika myös alkoi leikkimään kunnolla vetoleikkiä (tai mitä tahansa) ensimmäistä kertaa missään yhteistreeneissä, mistä olin enemmän kuin iloinen! Koira oli siis rentona tuntemattomalla treenapaikalla, tuntemattomien koirien lähellä ja heti ekalla kerralla :) Kunnon taistelumurinat saatiin aikaiseksi, ja heitetytkin lelupalkkiot palautuivat samantien noutona käteen :) Yksi saksanseisoja huusi kuin palosireeni luoksetulotreenien kiihdyttämänä, mutta senkin Taika kuittasi vain muutamalla ininällä. Helmin pk-tottispaikasta ei vieläkään uutisia, jaiks...

Lauantaina käytiin myös pitkällä metsälenkillä tutussa korvessa. Samalla tehtiin tytöille yksitellen pari noutoa. Helmi sai kakkosmarkkeerauksen loivan mäen taakse piiloon ja Taika perusnoutoa ja jäniksenkarvan kosketusta ;) Helmi leikki pientä keltaista sukellusvenettä jokaisessa löytämässään jäähileojassa ja sumpussa... Taika ei vielä uinut vapaaehtoisesti, pientä ojaumplahdusta lukuunottamatta ;) Reitti kulki taas ampuradan ohitse, joten sitäkin tuli treenattua. Paikalle saavuttaessa Taika reagoi ammuntaan vapinalla, mutta kun autossa oli hetki saapumisen jälkeen torkuttu ja haukoiteltu makeasti komeassa ristitulessa, pisti Taika omassa häkissään levolle ja tuhahti häiriölle :) Rataa ohittaessa ei pelosta ollut enää merkkiäkään. Onneksi on tullut nyt treenattua jo useamman kerran pentuaikana laukauksia, Eipähän tule paniikinomaista tehotreeniä ennen taippareita tai ekaa mejäkoetta ;)

Tänään sitten käytiin Helmin kasvattajan pentutreffeillä. Paikalla oli flättiväkeä kahdesta eri pentueesta. Teimme riistatreeniä, markkeerauksia ja hakua. On koiralta nähty parempaakin, täytyy sanoa... Sentään riistapalautukset olivat kunnossa. Muuten kuuma ilma ja itsentä keittäminen autosta näkyi vauhdin hiipumisena loppua kohden ja lumihangessa möyrimisenä. Myös palautuksia tehtiin lumihangen kautta ja välillä riistan vieressä lumessa kierien. Koira siis keskeyttää palautuksen ja viilentää itseään lumessa. Samaa koira tekee kesällä kaikissa suolammissa mitä vastaan tulee. EI kiva... Uusi tuttavuus oli pyy. Taviakin piti fiilistellä ihan kunniakierroksen verran, kun yleisöä oli istumassa pari metriä minun takanani ;)

Ensi viikolla jatkuu Activen tokokurssi ja torstaina olisi noutajien mätsäri, minne tänä vuonna pääsevät myös muun rotuiset koirat :) Ainakin Taika menee piipahtamaan. Taikan ensimmäiseen viralliseen näyttelyyn on aikaa enää kaksi viikkoa; "Kutsuu meitä Kuusamooo..."  :)

 

Olikohan tää Jippo- vai Topi-veli... Hakualuetta siinä suoraan edessä.