Rovaniemen kokeen jälkeen koira ei ehtinyt hirveästi lomailemaan, kun tiistaina Helmi meni hoitoon rakkaan Iita-siskonsa luokse, Äipän ja iskän lähdettyä puolen viikon lomamatkalle. Loma piti suunnitella nopealla aikataululla lauantaiaamuna startannut sorsastuskausi huomioon ottaen, joten vaihtoehdot olivat melko vähissä ;)

Hoidossa Helmillä oli ollut mukavaa. Tytöt olivat päässeet "riistakantoja laskemaan" muun touhuamisen lisäksi ;) Helmi oli lisäksi leikkinyt Iitan kotikaverin, Sami-kissan kanssa :) Hoitopaikan kierreportaita oli myös opeteltu laskeutumaan, Helmi kun ei ole kovin innoissaan korkeista tai liukkaista portaista. Helmi kiitteli hoitopaikasta eilen perjantai-iltana ja heti tänä aamuna nostettiin sitten kytkintä ja ajettiin mummulaan sorsastuskauden aloitukseen.

Sorsia huijattiin kummisedän ja muiden kaukaisempien sukulaisten kanssa. Mummulassa koira hurmasti parhaansa mukaan setää, kummitätiä ja kummitädin miestä ;) Jahtimiehet epäilivät koiran taitoja ennen noutoja, kun kukaan ei ollut noutavan koiran kanssa ennen metsästänyt. Ensimmäinen vesinouto nauratti, kun koira ihmetteli ensimmäistä kertaa näkemiään riistankuvia ja kävi tarkastamassa kaikkien kuvien aitouden :) Lintu kuitenkin löytyi muovisorsien joukosta ja palautus sievästi käteen. Joukossa oli metsämiehiä, jotka olivat joskus yrittäneet irroittaa metsoa (ts. jauhelihaa...) tipahtamispaikalle ensin ehtineen ajokoiran suusta, joten priimakunnossa ja yksikään sulka taittumattomana vedestä palautunut sorsa herätti kehuja ;)  

Toinen nouto tuli ison lammen toiselle puolelle. Kummisetä kertoi jonnekin lammen taakse suolle lentäneestä haavakosta, jota koiran kanssa sitten lähdettiin etsimään, alue kun oli soinen, rajoittui ojitettuun peltoon ja oli iso. Ampuja ei ollut haavakkoa löytänyt. Helmi pääsi tekemään vapaata hakua heti suon laidasta. Pellon pään ja lähiojat kollattua koira sai suunnaksi suon, joka oli pellon ja lammen välissä. Noin 200m x 100m alue oli hankalaa maastoa (joo, uitin sukkia...), mutta suospesialisti-Helmi paikansi onneksi hienon hakutyön päätteeksi piiloutuneen sorsan. Sorsa oli niin hyvin maastoutunut, että koirakin oli vetää siitä ohi, mutta palasi onneksi hajua tarkastamaan ja kaivamaan Äipälle tuliaisia. Metsämiehet olivat olleet varmoja, ettei sorsaa kyllä lammen takaa koskaan löydy, mutta Helmi pääsi onneksi yllättämään positiivisesti. Helmi sai jonkun muun (!!!) tekemän suolestuksen yhteydessä sorsan sydämen syötäväksi.

 

Helmi passissa kahden hyvän työn jälkeen.

Sorsat ottivat hatkat, tai sitten deletoitiin kaikki tunnissa, joten paikalta lähdettiin kotiin jo hyvissä ajoin. Helmi sai Äipän pyynnöstä siipiä mukaan, joista pari jätettiin kyydistä pois jo Talvikankaalla ja vietiin Elmo The Hoitolasta ilahduttamaan :)  Lisää siipiä laitettiin tilaukseen, toivottavasti metsämiehet muistavat meitä! Haavakkoja luvattiin tulla naaraamaan, jos useampi jää hukkaan. Siitä Helmi tykkää <3

 

 

Yrittäkäähän nyt osua johonkin...

 

 

No kuivatellaan turkkia sitten välillä...