On vilinää vilskettä, hulinaa hulsketta, pienten lättyjen...

Helmi pääsi taas tänään heti aamusta kasvattajansa yhteistreeneihin. Treeneissä oli ennätysosaanotto, ja kun hoitokoirakin oli samaa rotua, avasi 9 flattia sunnutaiaamun yhteisriekunnalla ja lenkillä. Helmin juoksu oli alkanut, mutta koska paikalla oli vain yksi uros, eikä sekään vielä vuottakaan, pääsi Helmi muuan remmin mukaan remuamaan. Lunta satoi yöllä tulleen lumen lisäksi koko ajan, mutta lumirallin erikoiskokeeksi muuttuneet sääolosuhteet eivät saaneet treenaajien autoja pysyvästi jämähtämään lumeen ;)  Missä onkaan viime talvena hommattu autolapio...?

Helmi sai nuorison tapaan markkeerauksia eri paikoista, pitkää linjaa ja lintutreeniä. Helmin markkeerauslähetykset olivat kuitenkin kauempaa. Koiralla oli autossa odottelun jälkeen hyvin paljon patoutunutta treeni-intoa, joten markkeerauksiin mentiin helpointa, ei suorinta reittiä, ja yksi markkeeraus meinasi muuttua hakualueeksi, kun nenä hävisi jaloille etsintävuorossa. Kaikki kuitenkin ylös ja käteen. Vauhti pysyy hyvänä, eikä markkeerausheittäjät jääneet kummittelemaan. Pitkä linja yhdellä käskyllä ja saapuminen treenipaikalle jalkaa hienosti palvoen, 100m suorasta polkukävelystä huolimatta! :) Ei olisi vielä viime kesänä...

Teinien tehtyä fasulla ja vaakulla noutoa, sai Helmikin noutaa fasupalan käteen. Nosto oli hieman hidas lumesta johtuen, mutta fasua ei jätetä! Nouto-ote myös mukavan ja tutun tasainen. Ensi kesänä ei tehdä samaa virhettä kuin kisakauden alussa, jossa koira meni kokeeseen vain muutaman riistatreenin jälkeen koko talven dameilla treenattuaan. Kokeista tuli nollaa kaikkien tehtävien suorituksesta huolimatta, kun linnut palautuivat jalkoihin, eikä käteen kuten damit tekevät aina.

Pukiessani koiraa autossa lämpöhaalariin odottelun ajaksi, otti Helmi jalat alle innostuksissaan kohti treenipaikkaa, mutta kova karjaisu (voi kirosanojen voimaa!!!) ja pillitys sai koiran oikeisiin aatoksiin ja palaamaan takaisin autolle kesken juoksun. Kun into saa ylivoiman, häviää järki... :) Meillä autosta ei siis tulla ilman lupaa. Piste.

 

Meille tulee lunta!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kotona meitä odotteli Taika-tenava, jolle oli sovittu treffit 10,5 viikkoisen bedlingtoninterrieri Lotan kanssa. Hieman aluksi Lottaa ujostutti, mutta loppua kohti päästiin jo hieman leikkimäänkin :) Auton alusia kollattiin yhdessä, joten Taika joutui taas suihkuun illasta.

LUNTA!!!

 

Alakko nää mua? :)

 

Tsädää!