Kuvat ovat pääsääntöisesti viime viikolta ja viikonlopulta. Lunta on satanut viime päivinä sen verran reippasti, ettei perinteiselle viikonlopun pitkälle jääkävelylle ole Äipällä asiaa, ellei kiltit moottorikelkkailijat cruisaile ensin jäällä ristiin rastiin ja reittejä tallaten... En ymmärrä kuka moottorikelkkoja voisi vihata, nehän ovat koiranomistajien parhaita kavereita (kunhan eivät satu jäälle samaan aikaan).

Viime viikolla omalla tokoryhmällä treenattiin ryhmän kesken sovittua möllitokokoetta varten. Liikkeenä ovat luoksepäästävyys, paikalla makuu (n.60s), liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Kaikkea pitää treenata vielä ja kovasti... Tällä viikolla tokossa treenattiin näyttelykuviota, sievää juoksua remmissä, ympyrää, kolmiota ja viivaa, sekä luoksepäästävyyttä. Äippä oli hyvin onnellinen harjoituksissa, sillä ensimmäistä kertaa elämässään koira HEILUTTI HÄNTÄÄ seisottamisen yhteydessä!!! WUHUUU!!!! Kyllä meistä (rumia, mutta) näyttelykelpoisia vielä tulee ;)  Koira on aina juossut sievästi vierellä, mutta mitenkään näyttäväksi tai eloisaksi juoksua ei voi kehua.

 Koiran treenien suunnittelua ja totetumisen valvomista varten Äippä tarvitsisi kalenterin. Omaa versiota myynnissä olevasta Canis Tempuksesta on ollut kehitteillä, mutta Multiprinttiin voi olla hankala ehtiä arkisin tuotosta "kasaamaan" ja tulostamaan valmiiksi. Toinen vaihtoehto olisi pitää omaa vihkoa treeneistä, mutta valmiiksi jäsennelty kalenteri pitäisi asiat paremassa järjestyksessä. Muistin varaan asiaa ei voi enää jättää, sillä treenit jää muuten tekemättä, eikä epäsäännöllisyyteen tai yksipuoliseen treenaamiseen havahdu vasta kun ajan päästä. Varsinkin toko on kärsinyt pitkistä tauoista ja epäsäännöllisyydestä, joten varsinkin liikkeissä eteneminen vaatisi parempaa suunnittelua. Ehkä asia yön aikana aukenee :)

Vuoden ensimmäinen mätsäri koittaa ylihuomenna sunnuntaina. Koiraa ei pestä, tassut, kaula ja korvat saa vain pintasiistinnän. Äippä tykkää siisteistä, mutta karvallisista korvista :) Koiran turkki on erittäin hyvässä kunnossa, liikakiloja ei ole, eikä karvattomia lommoja löydy turkista tällä hetkellä yhtään :) Juoksutyyli koiralla on kuitenkin edelleen hyvin Helmimäinen freestyle, joten punainenkin nauha on aina voitto jo sinänsä!