Helmi ja äippä ovat osallistuneet BH-kurssille. Ensimmäisellä kerralla käytiin "seuraamiskaavio" ja kokeen tervehtimistilanne läpi. Seuraamiskaaviota harjoiteltiin ilman koiria, tervehtimiset pareittain koirien kanssa. Toisella kerralla harjoiteltiin kaupunkiosuutta. Mitään muuta ongelmaa ei ollut, kuin Helmille tunnusomaiset aariat äipän poistuessa näköpiiristä ja "hylätessä" Karvavauvan :/ Hyvin on koiruus sosiaalistunut ja oppinut sietämään kaikkea mahdollista vastaan tulevaa kummajaista. Kaupunkiosuutta oli tarkoitus treenata toisellakin kerralla, mutta Karvavauva oli ilmoitettu myös Pk-jäljen alkeiskurssille, mikä meni päällekäin BH:n viimeisen kurssikerran kanssa :/ 

Helmi veteli tuttuja hylkäysaarioita ihmisten käydessä seuraamassa kun oikea pk-koira suorittaa jälkeä. Koiralla on äärettömän paljon intoa ja auto tarkoittaa aina treeneihin menoa, joten odottelu neljän oven sisällä ei maistu mukavalle, varsinkaan kun lempeä syystuuli tuo ihania tuoksuja tutuista treenimetsistä...

Helmi suoritti oman jälkitreeninsä ryhmän loppupäässä, jotta saisi rauhoittua ja opetella vaikka kantapään kautta sitä autossa odottelua. Ja hiljenihän se :)  Omalla vuorolla koiraa mennessä hakemaan, löysi äippä koiran kerällä nukkumasta vänkärin jalkatilasta :)  Ensin pk-kepeillä leikittiin keppi- ja taisteluleikkiä, lyhyttä noutoa ja etsimistä. Tämän jälkeen ohjaaja teki lyhyen tipuaskeljäljen näyttäen kepin jättöpaikan. Äippä valmistautui höyryveturin etenemiseen, ja hyvä että valmistautui... Se on se INTO!!! :)  Kepin löytyminen oli helppoa kuin heinänteko, joten toinen treenijälki tehtiin heti pidemmäksi ja kahdelle kepille. Koira tajusi keppien merkityksen heti, joten kaksi keppiä palautui iloisesti myös toiselta treenijäljeltä. Läksynä oli n.30m jälkiä muutamana päivänä ennen sunnuntain treenejä. Tänään tehtiin kotitehtävistä ensimmäinen. Harjoitustuloksena oli 2 x neljän kepin ja 25 metrin jälkeä ilman ongelman häivääkää :) Treenipaikalle tosin sai taluttaa Karvavauvaa lähes kädestä pitäen, sillä tarkka nenä ei ihanista pk-kepeistä (kädessä) poistunut kertaakaan metriä kauemmaksi :) Äippä pohti jo tosissaan pk-keppien palkkakäyttöä esim. pitkissä seuraamisissa (BH-koe).

Ilmoittautuminen on laitettu myös Pk-esineruutukurssille ja NOME-B:n ALO-luokkaan kuukauden päähän (hih hih)... Treeniä treeniä... ;)

 

PS. Helmin osumaa ottaneessa kuonossa on nyt ikuisena muistona ja tunnistemerkintänä tuplatäplät valkoista arpikudosta. Vaarallisi nämä nometreenit ;)

 

   

Haukkukeitaalla 9.9 tokotreenejä odotellessa ;) Tekee mieli ja lippaa kieli!

 

Rauhoittaa kummasti Karvavauvaa pyörälenkki kevyellä kenttälaukalla, metsäreissu ja yhteensä puolen tunnin hengailuharjoitukset ennen tokotreenejä ;)