Tässä taitaa olla metsästyskoiraharrastus tiivistettynä ja parhaimmillaan :)


Me pakattiin perjantaina iltapäivästä auto, vietiin Helminaattori Iita-siskoa viikonlopuksi ilahduttamaan ja suunnattiin auton nokka kohti etelää. Ilmoitin meidät springerspanieleiden metsästyskoulutusviikonloppuun heti kun vaan keväällä ilmoituksen siitä näin. Aikainen lintu nappasi madon, useita myöhäisheränneitä oli jäänyt rannalle ruikuttamaan ja odottelemaan seuraavaa kouluttautumismahdollisuutta.

Leirillä oli yllättävän suuri walspaedustus, sillä kaksivärisiä ilopillereitä oli melkein kymmenen reilun parinkymmenen koiran joukossa! Suurin osa oli myös uusia spanieliomistajia, joten ei ihme että kurssille oli tulijoita. Taika edusti kotikenneliä yhdessä Manta-siskonsa kanssa. Lauantaipäivä oli melkein 10h koulutusta, harjoittelua, teoriaa ja käyttönäytöksiä! Illalla majapaikkaan päästyä tunsi todella olleensa koulutuksessa, niin täynnä pää oli uutta tietoa! Taika käyttäytyi koko leirin esimerkilliseksi, niin autossa, treeneissä kuin majapaikassakin :) Kaikista tyytyväisin olin kuitenkin koiran tottelevaisuuteen ja nomeseuraamisen kehittymiseen. On se vaan niin Muhku <3


Tenavaryhmän tottelevaisuusosio. Ei ongelmia ja paikallaolokin sujui hyvin :)



Manta-sisko oli myös leirillä!



Tiina-walspa haikeana vesityön tunnelmissa


Eilen oli sitten leiriviikonlopun jälkeen vuorossa paikallisen spanieliyhdistyksen taippariharjoitukset. Taika pääsi jäljestämään fasupalan, tekemään oikeaa hakua, treenaamaan sosiaalista käytöstä ja noutamaan riistapukkia vedestä! Taika ei vielä itsekseen ui, joten menin veteen koiran kaveriksi damilla ja riistapukilla houkuttelemaan. Taika ei ole pelokas, se on vain hyvin harkitseva tekemisissään ;) Uintia tuli tehtyä lopulta ainakin 5 noudon verran, joten hyvältä näyttää senkin osalta tilanne :) Mukaan treeneistä saatiin fasupala, jolla Helmi teki heti kotona perusnoutoa pihassa.

Tänään oli Taikalla ekat agilitytreenit juoksutauon jälkeen. Otettiin puomia, keppejä ja rataharjoitusta. Agilitytreenit ovat siitä kivat, että ohjaaja on selvästi äärettömän pätevä, huomaa pienimmänkin puutteen, tekee kehitystä varten erittäin haastavia ratoja ja esteyhdistelmäharjoituksia, sekä antaa palautteen suoraan. Me tykätään! :) Taika veti ennätyksensä, 2 x 6 esteen radan suoraan putkeen! Rata oli kahdesta päissä olleista mutkaputkesta ja 2+2 esteestä muodostunut ovaali rata, jossa ohjaaja oli keskellä rataa. Taika on hirrrveen, hirrrrrrrrrveen innostunut, nopea, tarkka, nöyrä ja kaikkensa antava agiliitäjä! Enpä olisi uskonut, että minäkin vielä tähän lajiin joskus hurahdan... ;) Taidot ovat vielä olemattomat, mutta vedetään hupilityä jos ei muuta :)
 
Treenikaverit radalla


Helmi puolestaan rellesti illan päätteeksi tunnin maastopyöräilylenkin, ojanpohjat tottakai kollaten... ;) Nyt on kaksi väsynyttä ja onnellista koiraa kotona heart