Kuuman kesän vuoksi pitkät lenkit ovat jääneet vähän liiankin vähille. Koiraa ei ole tohtinut rääkätä sään vuoksi pyörälenkeillä tai pahemmin metsälenkeilläkään,  vaan aktiviteetit ovat olleet pitkälti  vesiurheilua ja muuta liikuntaa vesistöjen välittömässä läheisyydessä. Eilen vesisateen vuoksi lämpötila oli vain noin +15 astetta, joten pitkään mielessä ollut pururata vehreän metsän siimeksessä piti lähteä kiertämään koiran kanssa. Lenkkeily tapahtui tosin reippaasti kävellen, matkaksi kertyi 6,8km. Pieni vesisade virkisti kummasti ja koira tykkäsi uusien ojien tutkimisesta ;) Reitille palataan tässä loppukesän ja syksyn mittaan varmasti vielä useasti.

Tänään pitkään venyneen työpäivän ja liian houkuttelevalta näyttäneen sohvan vuoksi iltalenkki venyi pitkälle iltaan. Tästä syystä otettiin koiran kanssa auto alle ja mentiin lempparipellolle taas hommiin. Tällä kertaa treenit oli jopa suunniteltu etukäteen, eikä dameja räiskitty sinne tänne tuulen mukaan ;)

Pellon päätyyn tuli pitkä muistidami, polulle samalle linjalle kaksi damia, keskelle peltoa yksi dami ja polun toiseen ääripäähän muistidami. Koira nouti kaksoislinjalta lähimmän damin, pellon päädystä muistidamin, polun toisesta ääripäästä damin, teki pysäytyksen peltodamille mennessä ja sai palkkioksi toisen heiton ja alkuperäisen damin noudon heti perään, haki pitkältä linjalta toisen damin ylittäen ensimmäisen noutopaikan ja vielä viimeiseksi palkkiodamin hyvästä noutoputkesta! :)  Kesken noutoputken oma (joskus hieman kadoksissa oleva) paikka jalan vierestä löytyi koko ajan paremmin, mihin onkin nyt viime aikoina kiinnitetty huomiota.

Hienosti työtä tehnyttä koiraa ei raskinut rankan, mutta suhteellisen lyhyen treeniputken jälkeen ajaa suoraa kotiin ruokakupille, joten matkaa jatkettiin vesitöihin tuttuun venesatamaan. Äippä päätti testata koiraa ja heitti Börje-pallon heti autosta noustuaan niin kauas veteen kuin käsi jaksoi heittää. Koiran näki ehkä heiton autosta, mutta ei laskeutumispaikkaa. Koiran päästyä autosta rantaan, sai koira ETEEN-käskyn, jolla lähdettiin rantaa pitkin juoksemaan... Pysäytyksellä koira takaisin, hieman pidempi tuumaustauko ja koira pidempikestoisella käsinäytöllä avoveteen ja suoraviivaisesti Börjelle ilman mitään kikkailuja rantavedessä :) Olipas se hienoa katseltavaa :)  Äippä on näköjään lähettänyt varaslähdön pelossa (but why?!?!?) koiran vähän liiankin reippaasti linjalle, ilman että koira on ehtinyt tarkentaa kiintopistettä, mitä kohden lähteä juoksemaan.

Tarkoituksena oli ollut treenata toisessa paikassa kaislikoita, mutta venesataman kaislikko sai nyt kelvata. Kaislikon taakse lensi noudettavaa aina koiran ollessa toista noutoa suorittamassa, joten nouto oli aina sokkona kaislikon taakse. Ensimmäinen linja meni koiralla 15m liikaa oikealle, joten koiralle pysäytyspillitys ja ohjaus koiran oikealle. Tähän suoritukseen Äippä oli enemmän kuin tyytyväinen, sillä sivuohjauksia tältä etäisyydeltä on tehty todella vähän, eikä vedessä yhtään!!!  Ainut treenien ongelma oli tarkoituksella keskelle kaislikkoa lentänyt dami, sillä Äippä veikkasi aivan oikein pysähtymisen kesken tutun linjan keskelle kaislikkoa olevan koiralle haastava... Pitkäksi meni ja pari kertaa sai korottaa ääntä ihan kunnolla, jotta koira keskeyttäisi etenemisen ja avomereltä haun. Luoksetulo pysäytettiin aivan kaislikon reunalle, mistä lähihakupillitys. Koira selvästi mietti hetken, että "ai TÄSSÄKÖ oli jotakin, Ahaaaa!!!!!" Dami löytyi kaislikosta kahdessa sekunnissa, kun nenä oli hommassa mukana :)

Ainut koiran "virhe" koko iltana oli tuo kaislikon luvaton ylitys, joka sekin päätyi "Äipän voittoon" ja koiralle hyväksi "luottamustehtäväksi". Koira on hellyyttävän onnellinen tuodessaan tavaraa takaisin ja suorastaan loistaa tyytyväisyyttään aina hankalemman tehtävän ratkaistuaan :) Palautusvauhti on erittäin kiitettävää ja markkeerauskyky on edistynyt huimasti. Linja etenee pikkuhiljaa, niin maalla kuin vedessä. PALJON on kuitenkin puutteita ja opittavaa, joten työsarkaa onneksi riittää vielä vuosiksi eteenpäin ;) Ohjaajassa kun on paljon vielä kehitettävää :)

Pitäisköhän sitä riistaa sulattaa taas vaihteeksi...