Parin päivän sisään kehitystä on tullut valtavasti. Huomattavin muutos on tullut Taikan mahan ympärille. Ei ole enää sutjakka, vaan jopa hieman pentumaisen pönäkkä olemus. Ruoka on ollut muutoksen jälkeen hyvää (RC -->  1/2 RC ja 1/2 Acana)  ja sitä on ollut näköjään riittävästi. Pitää varmaan tarkistella tuota annostusta hieman kriittisemmin :) Muutenkin tenava näyttää kasvavan suorastaan silmissä! Pitää varmaan aloittaa säkäkorkeuden ja painon mittaaminen.

Tänään oli tapahtumarikas päivä. Koirat olivat ensimmäistä kertaa kahdestaan pidempää aikaa, kun olin tänään ensimmäistä päivää töissä pennun tulon jälkeen. Tähän asti kaksinoloa on harjoiteltu lähinnä suihkussa käynnin ja kauppareissun verran. Puolilta päiviltä tulin kotiin pissattamaan, ruokkimaan ja tortuttamaan pentua ja siinä samassa tietenkin Helmiäkin. Yhtään torttua ei ole tulostettu tänään sisälle :) Samaa päivätaukoa ja tunnilla venytettyä työpäivää jatketaan kiitos ymmärtäväisen työnantajan nyt ainakin vielä viikko.

Iltalenkki jouduttiin lyhentämään ja tekemään Taikan kanssa yhdessä sattuneista syistä. Lenkistä tulikin sitten oikein tapahtumarikas, kun aluksi treenattiin taas hihnakävelyä, sitten nuuskittiin uusia hajuja, tämän jälkeen meidät ohitti 300m lenkin aikana pyöräilijä, kaksi autoa, sauvakävelijä, kahdet lastenrattaat ja koiraperhe. Taikalla oli varmaan pää pyörällä päässä, mutta Helmi viiletti omaan tahtiin eteenpäin, joten Taikakaan ei joutanut murehtimaan ohi meneviä ihmisiä, kun Helmin takapuolta piti vahtia niin tiukasti, ettei varmasti katoa silmistä ;)

Illalla vielä leikattiin kynnet, mistä Taika ei niin olisi välittänyt. Äipällä ei ollut mitään mielenkiintoa jättää hommaa kesken, varsinkaan kun tenava yltyi riehumaan sylissä, joten kaikki kynnet leikattiin putkeen alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen. Helmi sai myös luun, mitä molemmat ovat nyt sitten vuorotellen jyrsineet. Taikan puuhailua tosin ei voi sanoa jyrsimiseksi. Haaveilu kuvastaa ehkä parhaiten tätä touhuilua ison luun kanssa :) Ei siitä nimittäin palaakaan maitohampailla saa irti, eikä se mahdu mistään kulmasta suuhun :)

Pesin Taikan pari päivää sitten hyvin laimealla shamppoolla, kun kirputus näytti olevan välillä niin intensiivistä. Tenava tuoksuu nyt paremmalta, mutta turkkia kutittaa silti. Korvia myös rapsututtaa, vaikka ovat täysin puhtaat ja ilmavat, eivätkä haise. Tenava ryömii pihalla joka kuopassa ja kolossa, joten sotkeutumiselta ei voi välttyä. Takapäässä meinaa myös välillä loiskahtaa reisille, kun vessa-asioita hoidetaan lennosta ;) Onneksi takapää pyyhitään tassujen ja mahan yhteydessä joka ikisen ulkoilureissun jälkeen. Pitää varmaan viikonloppuna pestä koira kunnolla, varsinkin kirputettavista kohdista. Taika taitaa taas tykätä... :)

 

Taikan puuhamaa taustalla...