Tänään käytiin taas rantapoluilla ja meren jäällä lyhyellä lenkillä. Äipän selkä oli hajalla ja ulkoilu tapahtui lääkityksen alaisena, joten kilometrejä ei montaa kertynyt, mutta koira pääsi juoksemaan linjoja ja muistitehtäviä.

Ennen ekaa noutoa piti tosin liian innokas westie-poika häätää damiin keskittyneen Helmin luota. Onneksi Milanin sähähdys ja kohti tullut käsi riitti kylvämään tarpeeksi epävarmuutta lähestymisaikeisiin. Omistaja sai koiransa pois ja Helmi uutta "poikadamia" noutamaan :) Linjaa tehtiin taas tutulle polulle, nyt tosin muistitehtävätyyppisesti. Eka dami jäi uuteen kohtaan ihan polun alkuun ja toinen dami vietiin polun toiseen päähän ja noin 15m varvikkoon heitettynä. Ensimmäistä damia kohti palattiin noin 20m, josta damin pääsi noutamaan. Toista damia lähestyttiin noin 10m, minkä jälkeen poikettiin samalle puolelle polkua lumihankeen, kuin missä dami oli. Koiran oli tarkoitus muistaa damin sijainti, vaikka lähetys olikin eri paikasta ja eri suunnasta. Kyseessä oli "ison kamman kaksi piikkiä", toisessa piikin päässä oli dami ja toisen piikin päästä tapahtui lähetys koskemattomaan lumeen. Piikkien välissä oli näköesteenä harvahko kaislaniemi, jonka takana lähetyspaikasta katsottuna dami oli. Koira lähti ETEEN-käskyllä hieman vasemmalle vinoon kaislikon muodon mukaisesti, mutta lennosta huudettu käsky "OIKEE" sai koiran kaartamaan oikeaan suuntaan ja suoraan damille. Äippä oli hyvinhyvin tyytyväinen :)  Paluumatkalla tehtiin perusnoutojen lisäksi viime kerralla epäonnistuneessa paikassa muistidamitehtävä. Uutena virityksenä oli 80m pitkä polku, jonka toiseen päähän tehtiin helppo muistitehtävä ja toiseen päähän polkua vietiin dami risteävän ojan pohjaa seuraten noin 15m polusta sivuun. Ykkösdami palattiin noutamaan HAE-käskyllä näköetäisyydeltä. Tämän jälkeen siirryttiin vain 10m toisen damin suuntaan, ja koira laitettiin n.70m noutoon myöskin HAE-käskyllä muistia testaten. Koira yllätti taas keskittymisellä ja muistilla, sillä damille juostiin pitkästä matkasta huolimatta suoraan ja vauhdilla takaisin :) Äippä tykkäsi taas!!!  Nyt pitää vaan lisätä muistidameja ja vaihdella lisää paikkoja.

 

 

Äippä oli jämähtänyt treeneissä ihan liian helppoihin harjoituksiin ja liian lyhyisiin matkoihin, mutta tänä talvena matkoja ja muistitehtävien pituuksia on tarkoituksella pidennetty huomattavasti. Koira myöskin näytää keskittyvän enemmän, kun damin eteen joutuu tekemään enemmän töitä. Koira myöskin seuraa jalkaa pitkiäkin matkoja luonnonesteistä huolimatta, mutta toisten koirien läheisyydessä homma ei toimi läheskään niin hyvin...