Pieni roska, iso riemu...

 
Helmi on jatkanut tottiksen palautusasennon opettelua rallya varten. Nomessa Helmi palauttaa damit suoraan perusasennossa ja linnut jalkoihin (...) tai poikittain edessäni omasta tahdostaan. Käskysanasta (front--> "fontti")  alkaa olla jo hajua, käsimerkki toimii jo melkein aina. Samaan syssyyn on opeteltu rally-alon vaatimaa askelperuutusta koiran ollessa edessä. Paperilla iisi biisi liike, mutta kokeilepa tehdä sitä hyvin vahvasti sivulletuloa tarjoavan koiran kanssa, joka ei osaa "fontti" -käskyä... ;) Rallyssä tottiksen palautusasentoa viljellään useassa eri liikkeessä, joten asiaa ei voinut jättää enää opettelematta. Palautuksia emme aio fontti-käskyyn sotkea. Se saa olla sitten Taikan heiniä ;)

Helmi teki tänään myös ohjauksia ja linjoja, sekä niitä pillipysäytyksiä. Ei yhtään ryöstöä. Pienestä sitä on ohjaaja iloinen ;)

Taika puolestaan on tehnyt tänään kaikki asiat ulos, mistä voi olla enemmän kuin tyytyväinen! Illasta käytiin isossa Citymarketissa kävelemässä kaupan läpi ja hengailemassa pihalla liukuovien luona, koska Taika pelkää ostoskärryjä. Liukuovia ei enää onneksi pelätä. Kiva 30+ akateeminen metsästäjämies kävi myös Taikaa rapsuttelemassa, mistä Taika oli hyvin onnellinen. Taika näki myös "melkeen sukua" Vilmaa, eli Helmin pikkusiskopuolta. Häntä vispasi ainakin yhden kermavaahtosatsin, eikä maassa möyryämistäkään voinut jättää väliin :) Taika myös etsi ympäri olohuonetta karanneita kananfilepaloja, sekä muisteli iltalenkillä taas nomeseuraamisen alkeita. Lenkillä sallin välimatkaksi sivusuunnassa metrin, sillä Taikaa pelottaa ihan vieressä kävely, kun siinä saattaa jäädä alle. Tokoseuraaminen opetellaan sitten ihan erikseen. Hienosti tenava osaa jo kävellä "pitkiäkin" matkoja sievästi vierellä :)  Sitten olisi ohjelmassa taas sitä noutoa...


Helmi on saanut vihdoin ja viimein opetettua tämän talon kaksi tärkeintä oppia. Nämä ovat

1) Kuinka pyytää sohvalupaa (pään laitto sohvan reunalle ja anova katse suolapatsaana kunnes lupa heltiää laugh)
2) Kuinka ottaa rapsutuksia vastaan haarojen välistä kävelemällä edestakaisin :) Tämä on aikanaan opittu Helmin Iita-siskon luona hoidossa ollessa, eikä hyvää tapaa voinut jättää viljelemättä ;)

Huomenna alkaa Taikalla pentuagility. Katsotaan millä vauhdilla tenava liitää, vai liitääkö ollenkaan...