Tänään taas tokoiltiin talven tokoryhmässä. Koira pomppi innosta ennen kuin oltiin edes aloitettu, joten kun ensimmäisenä vuorossa oli luoksepäästävyys ja paikallaolo, jätettiin me tuo jälkimmäinen välistä ja tehtiin syrjässä HYVIN lyhyitä paikallaoloharjoituksia. Kun Helmi on ADHD-tuulella, tekee paikallaoloharjoitukset vain hallaa PAIKALLAololle... ;)

Kun herkkujen ansaitsemisessa päästiin alkuvauhtiin, keskittyi Helmi jo paremmin. Ryhmän voimin testatiin koirien maahanmenoa pelkällä käskyllä, ilman vilkaisuakaan koiraan päin. Helmi meni maahan ekasta käskystä, joten ei tarvinnut hävetä treeninpuutetta :) Seuraamista ja käännöksiä tahkottiin paljon, mutta syystä. Helmi kokeili virallisesti ekaa kertaa palkkaboksia, joka lentää suorituksen jälkeen palkaksi, ja jonka avaamiseksi täytyy tulla takaisin minun luo. Palkkaboksi toimi heti, paitsi sen suuntaan tapahtuvissa seuraamisissa ;) Helmin seuraaminen on parhaimmillaan erittäin iloista, tehostettua ja näyttävää, mutta sitä iloa ei yleensä kestä kovin kauaa. Helmin keskittymiskyky ei riitä :) Nyt saatiin boksin avulla tehtyä kolme kertaa n. 8x8m laatikkoa sivuja pitkin seurauttamalla ja pari oppikirjan ulkopuolista täyskäännöstä. Maahanmenoa liikkeestä hinkattiin myös boksin ja leikin avulla nopeaksi reaktioksi käskyyn. Välissä piti istahtaa tuolille tekemään helppoja kontaktiharjoituksia, jotta koira taas rentoutuisi ja jaksaisi oppia uutta.

Hyppyä kokeiltiin kunkin osaamistasonsa mukaan. Sitä me ei olla tehty kunnolla piiiiitkään piiiitkään aikaan, kun hypyttäminen oli pitkään kiellettyä toimintaa, ihan kaiken varalta. Hyppyä kokeiltiin monella eri tavalla. Eteen-käskyllä koira irtoaa esteen takana olevalle namikupille kuin ohjus, mutta hyppy-käskyä pitää vielä hioa. Tietää kyllä mitä se tarkoittaa, mutta ei olla treenattu sitä niin, että koira lähtisi koesuoritusmaisesti perusasennosta ja osaisi vielä jäädä hypyn taakse seisomaan.

Treeneissä oli juoksuisten narttujen vuoksi vähemmän porukkaa paikalla, mikä kävi erittäin hyvin, sillä kaikki paikallaolijat olivat sitä ihanampaa hiljaista sorttia ;)  Pyöröovesta mentiin halliin sisään ja ulos ekaa kertaa suhteellisen rauhallisesti, ilman mitään peruutuksia tai mielenmuutoksia.

Ehkä se tokoinnostus taas pikkuhiljaa sieltä toivottomasta suosta nousee... ;) Pitäisi edes mölliluokassa kisata jossain vaiheessa, ainakin ensi kesänä. Jos vaan jaksaisi treenata muutenkin kuin kerran viikossa treeneissä... ;)