Melkeen onnistunut kuva Taikasta (ennen korvatrimmiä...)

Helmi on ollut juoksun takia lomalla kaikesta ohjatusta harrastustoiminnasta. Lähes kuukauden tauon jälkeen korkattiin uusi vuosi taas treenin merkeissä ja tokoiltiin kasvattajan lättytreffeillä tunnin verran. Helmi oli hyvin innokkaalla tuulella, sillä herkkuja ei kovin suurissa määrissä ollut päässyt tienaamaan näköjään ihan liian pitkän aikaan ;) Herkkuja tosin on saanut lähes joka ilta, kun Taika on tehnyt oman 3min treenivuoronsa ja Helmi on treenannut paikallaoloa sen ajan. Nyt perheen molemmat koirat tietävät herkkukaapin paikan ja sisällön, joten keittiön nurkkaan alakaapin luo on turha haaveilla kyykistyvänsä yksin ;)

Helmi treenasi myös ekaa kertaa OKK:n tokoryhmässään juoksun jälkeen. Olimme hieman myöhässä alusta, joten emme onneksi ehtineet mukaan ryhmän paikallaoloharjoitukseen. Ohjaajat tuntevat meitä onneksi jo sen verran, että ymmärsivät, miksi me tehtiin omia keskittymistreenejä ja kontaktia sivussa muiden paikallaolon ajan. Meidän on ihan turha edes yrittää aloittaa treenejä paikallaololla... ;D Ehdimme tehdä myös oman lyhyen paikallaolon ennen ryhmän mukaan liittymistä. Koira kun oli vielä normaaliakin innokkaampana treenejä aloittelemassa, kun hallista oltiin oltu se kuukausi lomalla ja kavereitakaan ei ollut pystynyt juuri treffaamaan.

Molemmissa treeneissä tuli ohjetta tiiviiseen seuraamiseen. Noutajatreeneissä Pipa-guru antoi vinkkejä lisäksi peruuttamisen opetteluun. Helmi peruuttaa hienosti kotona käsimerkillä, mutta ei ollenkaan ulkona... Helmin sivulla peruuttaminen on suomeksi sanottuna karseeta katseltavaa, eikä sitä voi juuri sivulla peruuttamiseksi sanoa ;) Seuraamisessa kiinnitetään jatkossa enemmän huomiota oikeanlaiseen lähtöön, tiiviyteen remmin avulla, sekä intensiivisyyteen ja sen ylläpitoon. Helmin seuraaminen kun on niin tuulella käyvää ja hyvin häiriöherkkää. Nyt pitäisi pitää treenimäärää edes jossain määrin kohtuullisena, jotta talven aikana tapahtuisi ylläpidon sijaan ihan sitä edistymistäkin. Paikallaoloa pitäisi treenata huomattavasti enemmän. Tähän kokeillaan kevään tullen myös Pipan ehdottamaa ruokakuppia pihalla. Helmi pysyy kotona ruokakuppia odotellessa vaikka 15min paikallaan, mutta ulkona tai hallitreeneissä puoli minuttiakin tekee tuskaa ja aiheuttaa takapään pyörimistä.

Taika puolestaan on treenannut edelleen katsekontaktia ja kontaktia liikkeessä. Liikkuminen on vieläkin hankalaa kontaktin pidon kanssa yhtä aikaa, mutta edistyy koko ajan, askel askeleelta :) Tänään lisäksi opeteltiin paikallaoloa ekaa kertaa. Taika on ihanan keskittynyt "treenatessa". Selkeästi antaa kaikkensa ja miettii koko ajan, mitä häneltä halutaan ja mitä herkun eteen pitäisi tehdä :)

Huomenna oli tarkoitus käydä kaupunkireissulla Taikan kanssa vähän ihmisvilinää katselemassa. Taika on vielä melko arka uusissa paikoissa, joten varmaan Citymarketin piha ajaa tässä vaiheessa kaupunkikävelyn kanssa saman asian. Suurennetaan ympyröitä pikkuhiljaa... Luoksetuloja ei olla vieläkään kovin tehty. Ainoana erona on Taikan kutsuminen luo rapsuteltavaksi joka kerta kun juoksee minun läheltäni, tai muuten on siinä vieressä. Hyvin on alkanut myös pihalla rapsutukset kelvata. Tähän asti kun pihalla ihaninta maailmassa on ollut Helmi-idoli ja Helmin toimintojen tarkkailu :) Myös edelleen pelottavaan lumikolaan tutustuttiin tänään yhdessä, En tietä mitä naapurit meistä taas ajattelivat minun pyöriessäni maassa olevan sinisen lumikolan päällä Ainoreinot jalassa ja juteltuani sille mukavia... Pentu sentään saatiin haistelemaan innokkaasti lumikolaa arkailusta huolimatta, joten mission completed! Pilliäkin kuunneltiin tänään, kun Taika oli ylittämässä näkymätöntä rajaa tontilla kohti pyörätietä. Pillillä terävä PIP ja pää kääntyi heti! Kävelin samantien haluttuun suuntaan, joten Taika teki oikein ja lähti mukaan.

4kk oli myös mielestäni sopiva ikä Taikalle menettää toivottu NEU-neitsyys. Taika on nyt pari kuukautta kuolannut Helmin safkoja, joten jo ennen pennun kotiutumista ostettu pentu-neu korkattiin ja tarjoiltiin sentin siivun verran Taikalle pienenä osana iltaruokaa. Neun korkkaamisen myötä nähtiin myös Taikan ensimmäinen ja ahne kupin nuoleminen ja kiillottaminen ruuan loputtua ihan liian pian! :) Tähän asti sitä on nähty vain Helmiltä, mutta pentuneu maistui siis erinomaisesti myös Taikalle! Maha ei tosin neusta vielä tykännyt yhtä paljoa, joten iltalörtsy tuli vahingossa sisälle. Treenaamme neun syöntiä siis pienissä määrissä myös jatkossa.

Kamera on viettänyt joulua, uutta vuotta ja vuoden alkua repussa. Kuvaaminen on unohtunut täysin, joten mitään kuvamateriaalia ei oikein ole tarjolla. Blogissa ei ole vielä esitelty Taikan ensimmäistä omaa teetettyä pantaa, joten tehdään se nyt, ennen kuin uusi ehtii jo kotiutua... ;)  Helmi nimittäin teki isommat hädät nahkaisen treeniremminsä päälle viimeisissä tokotreeneissä ennen juoksua, joten tilausta pitäisi tehdä piakkoin myös Helmi puolesta. Jos toinen saa jotakin, ei toistakaan voi jättää ilman, eihän? :) Tarkoitus olisi tilata Helmille ensimmäinen tilausnahkapanta heijastimilla, nahkainen treeniremmi ja Taikalle panta. Taika tosin taitaa muuten tyytyä vielä kaupan halpisvarusteisiin, kun kasvuvauhti on niin kova. Helmiltäkin on peritty muutama remmi, joten omaa nahkaremmiä ei varmaan vielä tilata.

Pinkkiä Taikalle, tottakai! :)