Tänään nomeiltiin Iita-siskon kanssa puoli oudolla soramontulla, jossa Helmi on ollut vain kerran. Treenit aloitettiin muistitehtävällä, jossa koirat hakivat tavaraa vuorotellen. Hyvin muistivat ja nopeaa oli toiminta. Helmi hylkäsi ensimmäiseksi kivikasaan heitetyn damin, kun dami oli hieman piilossa ja kivien välissä kiinni. Toinen damipaikka oli lähellä, joten koira kiepsautti noudon sinne. Äippä ei tästä tykännyt, joten kivikasaa käytiin koiran kanssa tutkimassa hieman tarkemmin ennen uutta lähetystä. Nyt hajua jaksoi jo lähteä selvittämään ja ratkaista piiloutuneen damin arvoituksen.

Vesinoutoja treenattiin lyhyen leikin jälkeen. Uinnissa ei ongelmia, mutta ensimmäinen dami meni vahingossa markkeerauksesta puolisokoksi. Dami nousi pienen vedessä pyörimisen jälkeen, kun äippä painoi voimakkaasti uskoa eteen-käskyyn ja rohkaisua oikeasta suunnasta joo-hihkaisuilla. Totteli se vedessä suuntakäskyjäkin :) Ei vaan onnistunut vielä viime kesänä!!! Niitä pitää vaan treenata pikkuhiljaa lisää. Toinen vesinouto tehtiin myös sokkona. Suuntakäsky tuli liian nopeasti, joten koira ehti muuttaa suuntaa ennen uimaan kunnolla menemistä, mutta suunta oli sentään oikea ja dami löytyi juuri sieltä minne äippä oli ohjannutkin. Koira ei havainnut veden väristä damia vielä rannalta, mutta ohjeiden mukaan eteneminen tuotti molemmilla kerroilla tulosta.

Jossain välissä tehtiin muistitehtävässä ongelmia tuottaneeseen kivikasaan myös valelinja, jolla eteneminen pysäytettiin koiran juostua yli puolen välin. Kyllähän se pysähtyi, vaikka Äippä epäilikin asiaa ihan ääneenkin ennen lähteystä ;) Palkkioksi lensi dami, jonka koira nouti erittäin tyytyväisenä :) Tähän asti valelinjalle pysäytyksiä on tehty vasta kun alle on tehty vähintään yksi luoksetulosta tehty pysäytys, joten ihan hukkaan ei näköjään treenit ole menneet :)

No photos.