Äippä kävi OSN ry:n nomekurssin aloitusluennolla, mistä innostuneena, vaikkakin viikonlopun reissusta väsyneenä, piti koiran kanssa päästä samantien treenaamaan :) Äippä on nyt viljellyt epävarmuustekijää, jalanpalvontaa ja linjaa ihan urakalla, minkä myös huomasi!

Linjaa tehtiin tutulla paikalla merenrantapolulla. Eka dami jäi kauemmaksi kuin koskaan, ja toinen dami heti 20m päähän siitä. Koira ei huomannu kummankaan lähetystä. Meranrannalta tutulta lähetyspaikalta lähti koira jämäkällä käsimerkillä ja käskyllä liikkeelle. Ekalle damille juostiin piiiitkästä matkasta huolimatta suoraan ja samantien takaisin. Toiselle damille lähdettiin yhtä salamana. Ekaa damia lähetyttäessä häntä alkoi pyörimään, mutta ETEEN-käskyllä paikka ylitettiin lähes täydellä vauhdilla. Viimeistä damia lähestyttäessä äippä pillitti lähihakua, sillä damit olivat hieman lumen puolella. Koiran pinkoessa toiselta linjalta takaisin, hymyili Äippä kevätauringon kanssa kilpaa, niin hienon näköistä koiran työskentely oli :)

Jäälle päästyä tehtiin ihan vaan pitkiä muistitehtäviä. Paluupolulla Äippä jätti sokkodamin T-risteykseen, jossa tarkoitus oli lähettää koira linjalle, pillittää pysäytys ja ohjata koira sivulle, jossa dami 3m päässä odotteli noutajaansa. A) koira ei pysähtynyt, B) kun koira palautetiin risteykseen ja pillitettiin äkäinen pysähtyminen ja ohjattiin sivulle damin luo, ei ensimmäisellä sivukäskyllä lähdetty mihinkään, ja toisella mentiin vauhdilla pusikkoon damin viereen, lähihakua kun on parempi tehdä pusikossa... Toisen kerran koiraa palautettaessa risteykseen ja ohjattaessa sivulle, löytyi hieman jo keskittyneemmän koiran nenän edestä mukava tuliainen Äipälle :) Äippä on nyt tahallaan viljellyt sokkoja dameja, jotta koira huomaisi Äipän kuuntelusta olevan hyötyä, ja tehtävien onnistumisen olevan kuuntelusta kiinni. Tehtävän ei pitänyt olla liian hankala koiralle, mutta se on se korvien käyttö...

Jatkossa treenataan vielä enemmän suuntia ja linjoja. Äippä hyppäsi paluupolulla yhden vaiheen yli, eli yritti linjaa uudessa paikassa ilman alla olevaa noutoa, joten koiran epävarmuus esti tehtävän onnistumisen. Äipän virhe. Nomekoulutuksessa tuli esille sivusuuntien treenauksessa matkan pituus. Liian lyhyitä noutoja ei saa tehdä, ne kun ovat tappavan tylsiä koiralle, joten Äippäkin jatkaa suuntien treenausta jatkossa vähintään 15m pitkillä noudoilla. Tosin noudon pituuttahan voisi vaihdella huomattavasti, niinhän ne tosielämässäkin menee :)